Winnaar televisieprogramma De Nieuwe Rembrandt in Tilburg

Woensdag 6 juni ontmoet je de winnaar van het televisieprogramma Nieuwe Rembrandt bij Factorium Podiumkunsten. Als publiek krijg je de kans om deze inspirerende kunstenaar aan de tand te voelen: hoe is het om op nationale televisie beoordeeld te worden door een jury? Hoe creëer je in één week tijd een goed werk? Wat zijn je belangrijkste  inspiratiebronnen? Bart Hoogwegt, eigenaar van Galerie Bart Kunst in Huis en medebedenker van ‘De Nieuwe Rembrandt’, zorgt als gespreksleider voor een boeiende avond vol inspiratie en discussie. Ook zie je een compilatie uit de muziektheatervoorstelling ‘Nu of Nooit’. Klik door voor meer info.

De Nieuwe Rembrandt
In het tv-programma ‘De Nieuwe Rembrandt’ zoekt de AVRO naar aanstormend talent in de beeldende kunst. In de finale-uitzending - die wordt uitgezonden op dinsdag 5 juni - wordt bekend gemaakt welk talent zich ‘de nieuwe Rembrandt’ mag noemen. Deze winnaar geeft op woensdag 6 juni vanaf 20.00 uur acte de présence tijdens Week van de Amateurkunst (WAK) in kunstencentrum Factorium in Tilburg. 

Ontmoet de winnaar
Woensdag 6 juni ontmoet je de winnaar van het televisieprogramma Nieuwe Rembrandt bij Factorium Podiumkunsten. Als publiek krijg je de kans om deze inspirerende kunstenaar aan de tand te voelen: hoe is het om op nationale televisie beoordeeld te worden door een jury? Hoe creëer je in één week tijd een goed werk? Wat zijn je belangrijkste  inspiratiebronnen? Bart Hoogwegt, eigenaar van Galerie Bart Kunst in Huis en medebedenker van ‘De Nieuwe Rembrandt’, zorgt als gespreksleider voor een boeiende avond vol inspiratie en discussie.

Speeddaten met het VSBfonds
Het doel van ‘De nieuwe Rembrandt’ en de bijbehorende randprogrammering is om amateurkunst onder de aandacht te brengen van een groot publiek en de beeldvorming over kunst en cultuur een positieve impuls te geven. VSBfonds streeft ernaar om ook niet-beoefenaars te stimuleren om zelf aan de slag te gaan. Daarom zijn er op deze bijzondere avond afgevaardigden van het fonds aanwezig. Heb je een vraag , bijvoorbeeld over het amateurkunstbeleid van VSBfonds, of je in aanmerking komt voor een donatie of heb je een heel andere vraag die je altijd al wilde stellen aan iemand van VSBfonds? Kom dan speeddaten met VSBfonds in kunstencentrum Factorium Podiumkunsten (Koningsplein 11a, Tilburg). Aanmelden is slim als je verzekerd wilt zijn van een plek. Mail je naam (en eventueel de naam van de organisatie waarvoor je werkt) en je 06 nummer naar: Turn on JavaScript! o.v.v. WAK  Speeddates.

Expositie en borrel
Na afloop van de speeddate is er een borrel in de foyer van Factorium. Daar is ook een expositie ingericht met werk van gedreven amateurkunstenaars van Kunstencentrum Waalwijk. Een twintigtal amateurschilders heeft onder begeleiding van docente Marije van der Leur prachtige werken geschilderd. Een aantal van hen is aanwezig om vragen over hun werk te beantwoorden.

Kom ook: tijd & locatie
Woensdag 6 juni, inloop 19.30 uur, aanvang programma 20.00 uur, borrel en bezichtigen expositie 21.00 uur. Adres: Factorium Tilburg, Koningsplein 11A , 5038 WG Tilburg, www.factorium.nl.

publicatie: 05/06/2012
Vorige pagina