De Wijk meer aan zet bij Buurtcultuurfonds Tilburg

Tilburg heeft sinds 2016 een Buurtcultuurfonds waarmee de wijken Hasselt/Goirke-west en de Kleuren- en Kruidenbuurt een creatieve impuls krijgen. In de projecten Dr. Kanda in de Kruidenbuurt en Kasteel013 in de Hasselt werkten bewoners, organisaties uit de buurt en (amateur)kunstenaars al samen in een bijzonder mooi Buurtcultuurproject.

Met de doorstart in 2018 gaat de regeling zich expliciet richten op het aanjagen van kunstprojecten met een maatschappelijke doelstelling binnen twee programmalijnen: ‘Ontwerpen voor de toekomst’ en ‘Verbinding door verbeelding’. Judith Ensel,  coördinator bij Art-fact,  dat namens de gemeente de regeling uitvoert,  wil ook graag in andere wijken aan de slag. Door een interessante koppeling te maken met het programma ‘de wijk aan zet’ hoopt zij dat vanaf 2019 te kunnen realiseren.

Art-fact doet dat niet alleen. In de wijk Hasselt gaat  Saskia Dellevoet als cultuuraanjager  aan de slag en in de Kruidenbuurt Claire Braaksma. Zij zijn de spin in het web en de oren en ogen van de wijk.

Meer info: Turn on JavaScript! 

publicatie: 01/01/1970
Vorige pagina