Paukenmesse Joseph Haydn door Cantiqua Concert

In het jaar dat we herdenken dat we 70 jaar geleden bevrijd zijn, zingt Cantiqua Concert op zondag 5 juli, aanvang 15.00 uur, de prachtige Missa in tempore belli (mis in tijd van oorlog) van de grote meester Joseph Haydn. Daarmee wil Cantiqua haar missie (het uitvoeren van religieuze muziek) waarmaken.

Deze mis werd door Haydn gecomponeerd op het moment dat het Franse leger in 1796 onder leiding van Napoleon voor de muren van Wenen stond. De gehele compositie maakt indruk door een mengeling van strijdlustige en religieuze sentimenten.

In het Agnus Dei klinkt de oorlogsdreiging het sterkst door met pauken en trompetten. Daarna volgt een bijna dwingend Dona nobis pacem (geef ons vrede). Om de smeekbede om vrede kracht bij te zetten wordt ook een door Arjan van Baest voor koor en altsolo gecomponeerd Agnus Dei uitgevoerd. Daarnaast wordt de Kerksonate in C van W. A. Mozart ten gehore gebracht.

Solisten: sopraan Rianne Wilbers, alt Lieke Beirnaert, tenor Peter Vos en bas Frank Hermans. Orkest van FBach. Orgel: Henk de Croon. De algehele muzikale leiding is in handen van Arjan van Baest.|
Kaartverkoop via: Turn on JavaScript! of tel. 013 533 41 32.

Op zaterdag 4 juli organiseert Cantiqua Concert tijdens de generale repetitie van 15.00 tot 16.00, een bijeenkomst in de Petrus Donderskerk, waarbij informatie wordt gegeven over deze bijzondere compositie van Haydn, lees meer over de lezing.

wanneer 5 juli 2015 | 15.00 uur
locatie Petrus Donderskerk aan de Enschotsestraat 124 Tilburg
entree € 15,00
website http://www.cantiqua.nl
publicatie: 10/06/2015, categorie: ,
Vorige pagina