Prikbord, categorie:

Figuranten gezocht voor de film Schaduwspel

Schaduwspel is een film over het verzet tijdens het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog in Oisterwijk. In juli worden alle overgebleven scenes opgenomen. Voor deze scenes zoekt het productieteam nog figuranten.

Het productieteam zoekt figuranten voor de volgende dagen in Oisterwijk:

 • Zaterdagochtend 28-06
  Kioskscène in Oisterwijk ongeveer 25 figuranten, mannen en vrouwen
 • Zondag 29-06 Bevrijdingsdag
  Ochtend, het hijsen van de vlag
  Middag, Schotten trekken door Oisterwijk
 • Zaterdag 05-07
  Ongeveer 15/20 mannen (gevangenen) en 2 mannen (Ordedienst), dat zijn dezelfde als op 7 juli, dus moeten wel allebei de dagen kunnen.
 • Maandag 07-07
  Begin van de avond, 2 mannen (Ordedienst, dezelfde als op 5 juli), 5 toeschouwers (mannen en vrouwen) en nogmaals 8 toeschouwers (mannen en vrouwen).

De organisatie zoekt (vanwege de kleding en het beeld) vrij slanke figuranten. Voor vrouwen is het fijn als ze wat langer haar hebben, omdat vrouwen in die tijd geen kort haar hadden. Wil jij figureren in Schaduwspel? Meld je aan via Turn on JavaScript!.

Voor informatie over de film of het bekijken van de trailer kijk op: www.schaduwspeldefilm.nl

Publicatie: 17/06/2014, categorie: Geen

Doe mee aan de Senioren-Korendag

Op 17 oktober a.s. vindt weer de jaarlijkse Senioren-korendag plaats, georganiseerd door de Federatie Tilburgse Zangverenigingen. Ook seniorenkoren die niet aangesloten zijn bij de FTZ zijn op die dag van harte welkom. Tevens zal deze dag vrij toegankelijk zijn voor publiek.

Interesse in deelname? U bent van harte welkom! Deelname kan door inschrijving via Turn on JavaScript!. De uiterste inschrijfdatum is 30 april 2014.

 • Organisatie: Federatie Tilburgse Zangverenigingen
 • Datum: 17 oktober 2014
 • Locatie: C.C. de Schalm, Eikenbosch 1 te Berkel-Enschot
 • Deelname door inschrijving via Turn on JavaScript!
Publicatie: 23/04/2014, categorie: Geen

Dichters gezocht voor de 6e editie van Tilburgs dichtTalent!

Stichting Kunstprojecten Tilburg is op zoek naar “Dichters” voor de zesde editie van Tilburgs dichtTalent 2014.

De wedstrijd bestaat uit twee voorrondes (11 en 18 mei in café Cul de Sac, Heuvel 28) en een finaleronde op zondag 25 mei in de NWE Vorst, wat een onderdeel vormt van de Week van de Amateurkunst.

Het Tilburgs dichtTalent 2014 wordt gekozen tijdens de finale wedstrijd. Iedere deelnemer mag hier 2 maal 5 minuten, net zoals in de voorrondes, gedichten voordragen voor het publiek.

De vakjury (bestaande uit dichter en voorzitter Nick Swarth, dichter Ko de Laat en docent Nederland Nol van Trier) kiest het Tilburgs dichtTalent 2014 en het publiek kiest haar eigen winnaar. De winnaar van Tilburgs dichtTalent 2014 ontvangt een Masterclass dichten begeleidt door een Nederlandse Top dichter naar eigen keuze. De publiekswinnaar ontvangt een boekenbon ter waarde van 75 euro.

Schrijf jij eigen gedichten, ben je minimaal 16 jaar en heb je verwantschap met Tilburg (je hoeft er niet te wonen)? Schrijf je dan in voor Tilburgs dichtTalent 2014. De inschrijftermijn is open tot 1 mei 2014. Meld je aan door een e-mail te sturen naar Turn on JavaScript! met vermelding van je naam, telefoonnummer en een korte uitleg over je dichtersachtergrond.

Kijk ook op www.dichttalenttilburg.nl om meer te weten te komen over de vorige edities van Tilburgs dichtTalent.

Publicatie: 27/03/2014, categorie: ,

Koren gezocht voor Zangersdag Summertime!

Op zaterdag 29 maart organiseert Zang en Vriendschap Oisterwijk, dat dit jaar 90 jaar bestaat, een unieke zangersdag. Iedereen krijgt deze dag de kans om in workshops kennis te maken met heel veel verschillende zangvormen. Deze dag kent een duidelijke focus op meerstemmige koormuziek.

Diverse leerzame workshops en een koreninformatiemarkt
Op deze dag studeren je samen met alle deelnemers "Summertime" van Gershwin in. Daarnaast zijn er veel workshops, waarvoor je je voorkeur aan kunt geven: Bach, Opera, Barbershop, Gospel, Close harmony, Pop-koor, een lied van Rutter of Alberto Favero, of stemtechniek, zangtechniek, stemtechniek of koorregie. Alle workshops worden gegeven in de leslokalen en repetitieruimtes van Tiliander. Tussendoor bestaat ook de mogelijkheid om mee te kijken bij een zangles. ‘s Middags is er een koreninformatiemarkt waarop koren uit de regio zich kunnen presenteren. Zo kunnen de meest enthousiaste deelnemers die een koor zoeken meteen contact leggen met zangers uit bestaande koren in de regio.

Kinderen vanaf negen jaar volgen hun eigen kinderkoor-workshops. Voor hen is een aparte kinderkoordirigente aangetrokken. Kinderen kunnen zich gratis, maar wel samen met een volwassen begeleider opgeven.

Meer informatie en opgeven
De zangersdag duurt van 's morgens half 10 tot 5 uur in de middag. Alle repetities en workshops vinden plaats in de verschillende zalen van Tiliander in Oisterwijk, Spoorlaan 82c Oisterwijk. Vlakbij het station; betaald parkeren is mogelijk onder en tegenover het gebouw. Deelname aan de dag kost € 15,00 inclusief lunch. Opgeven kan via de organisator, www.zangenvriendschap-oisterwijk.nl.

Bron: Zang en Vriendschap Oisterwijk

Publicatie: 26/02/2014, categorie: ,

Amateurtoneelspelers (vanaf 13 jaar) gezocht voor Solo’s in Zuid.

De beste monoloog van heel Brabant én Zeeland. Daar gaat het allemaal om in de monologenwedstrijd Solo's in Zuid. Ben je een amateurtoneelspeler van 13 jaar of ouder? Dan kun je meedoen aan deze wedstrijd. En wie weet win jij de hoofdprijs, eeuwige roem en een groots applaus! De uitdaging is om een ijzersterke monoloog neer te zetten van minimaal 5 en maximaal 10 minuten. Je voert de monoloog op tijdens één van de vier voorrondes in maart of april.

 • Vrijdag 14 én 21 maart - Nieuwe Veste, Breda - 20.00 uur
 • Vrijdag 21 maart - CKE i.s.m. Kunstkwartier, Eindhoven - 19.30 uur
 • Vrijdag 4 april - Jeugtheaterschool Zeeland, Goes - 20.00 uur
 • Zaterdag 12 april - Factorium Podiumkunsten, Tilburg -14.00 uur

De winnaars van de voorrondes gaan door naar de finale op woensdag 18 juni bij Factorium Podiumkunsten. Ze krijgen ter voorbereiding op deze finale bij Het Zuidelijk Toneel een masterclass van acteur Justus van Dillen. De winnaar van Solo's in Zuid 2014 wint een theatercursus naar keuze bij een van de deelnemende centra voor de kunsten of een goed gevulde PODIUM Cadeaukaart!

De jury bestaat bij zowel de voorrondes als finale uit professionals uit 't theatervak. Zij letten onder andere op originaliteit, hoe goed de tekst in elkaar zit en of de monoloog goed wordt uitgedragen. Meer informatie en inschrijving via www.solosinzuid.nl

Bron: www.factorium.nl

Publicatie: 19/02/2014, categorie: ,
Items 1 t/m 5 (totaal: 6) | Pag. 1 / 2 | 12 Volgende >