Reeshof Ongekend

Zondag 26 mei kun je met het hele gezin op pad in de Reeshof langs diverse locaties. Wijkcentrum de Heyhoef is het informatiepunt. Hier zie je een theaterperformance, een korte lezing over de Reeshof en kun je een route/plattegrond ophalen. Bewoners en performers laten zien wat hun bijzondere hobby, werk of verhaal is. Het is een middag vol afwisseling, plezier en verbazing. Reeshof ongekend wordt georganiseerd door Stichting Kunstprojecten Tilburg in samenwerking met het Factorium Podiumkunsten. Bekijk hier de flyer!

Om alvast een tip van de sluier op te lichten volgt hier een opsomming van de verschillende deelnemende “Parels”:

 • Een speciaalzaak in 2e hands speelgoed: Clancy Heefer kan u alles vertellen over haar bijzonder hobby: “het oud en gebruikt speelgoed weer tot nieuw speelgoed omtoveren”. Het speelgoed wordt nagekeken, gereinigd, onderdelen worden vervangen en getest en verpakt in folie alsof het nieuw is. Kijk op de site: www.goed-speelgoed.nl
 • Indiase natuurlijke geneeskuns: Nyantrie verzorgt een lezing over de Indiase Ayurveda geneeswijze. Ayurveda geeft je inzicht in hoe je je gezondheid kunt behouden. Nyantrie vertelt over de oorsprong en het gedachtegoed van Ayurveda. Ze vertelt over de natuurelementen, de constitutietypen en voeding. En ze behandelt de methoden. Kijk op site: www.nyantrie.nl
 • Iemand die een hobby heeft ontwikkeld in het maken van smeedwerk kunst: Piet Kollau werkt met afvalmateriaal en maakt er kunstwerken van. Piet werkt met metaal en koper. Hij maakt insecten, vogels en bloemen, kortom alles wat z’n handen kunnen maken en dat is heel veel. Piet is ’n echte doe-het-zelver. De beelden zijn tentoongesteld in het wijkcentrum de Heyhoef.
 • Een verhaal over de historie van het ontstaan van de wijk de Reeshof: Jan Haagh woont in het oudste pand van de Reeshof en heeft hierover een zeer interessant verhaal te vertellen. Ook over de bijzondere bewoners van destijds en over de Reeshof als zodanig, aangevuld met foto’s en voorwerpen.
 • Een stand–up writer: Harry Dijs verzorgt in het wijkcentrum De Heyhoef een aantal optredens met de titel: ‘Proza/Poëzie met een grimlach’. Met zijn messcherpe geest fileert hij vlot tot op het bot. Zijn niet-aflatend gevoel voor humor doet de rest. Onder het mom: alle beetjes helpen, bouwt, breekt, bakt en beukt Harry er vrolijk op los. Literair leed op z’n leukst!
 • Een wandeling in het Reeshofbos waar de bezoeker een abstracte kijk op de natuur wordt getoond via het fototoestel: Guus Ruimers presenteert deze middag twee onderdelen, te weten: een fototentoonstelling en een fotografische ontdekkingstocht, waar 8 personen met eigen meegebracht fototoestel met zoomobjectief, zelf foto’s gaan maken in het Reeshofbos.
 • Een verhaal van Imker Ed Jacobs: De al 30 jaar ervaren Imker Ed Jacobs geeft u inzicht over alles wat met bijen te maken heeft. Vragen hierover zal Ed met liefde en plezier vertellen.
 • Het luisteren naar en eventueel het deelnemen aan stemoefeningen: Reina wil haar gasten laten ervaren waar je stem zit, wat je ermee kunt en dat het leuk is om je stem te laten horen. Reina wil iedereen deze middag aan het zingen krijgen.
 • Jeugdorkest L’Aventure Musicale: Het jeugdorkest speelt sinds februari klarinet in een blazersklas en zullen een korte impressie weergeven van het hetgeen ze geleerd hebben. Verder kan hun muziekdocent een groter stuk ten gehore brengen.
 • Factorium: Factorium speelt deze middag een theaterstuk ‘typisch Reeshof’. Bewoners van de Reeshof maken en spelen het stuk onder leiding van regisseurs van Factorium (Pieter van Loon en Roxane Clijsen).
 • Kijken en vergelijken: We denken te zien maar ons denken belemmert vaak ons kijken. Emoties kleuren ons visueel beeld. In de ontmoeting met portret specialist Ceciel van der Weide ontdekt u hoe bijzonder en persoonlijk ieder mens in vorm en uitdrukking is. Kijk vooraf op de website: www.cecielvanderweide.nl
 • Het huis voor inzicht, ontwikkeling en transformatie: In dit project geeft Ellie van Rijen hier een korte interactieve demonstratie handlezen met het thema: “handanalyse, de spiegel van ons karakter en levenspad”, kijk vooraf op de volgende site: www.ellievanrijen.nl
 • Een afsluitend concert van een percussionist: Ter afsluiting  een concert gespeeld door een Braziliaans percussionist (maar toch echt uit de Reeshof) Simone Sou.
wanneer 26 mei 2013 | van 13:00 tot 18:00 uur
locatie diverse locaties in de Reeshof met als centraal punt wijkcentrum Heyhoef
entree Gratis
website http://factorium.nl
publicatie: 10/04/2013, categorie:
Vorige pagina