Requiem Vlekkie & Spekkie

Op 28 november vindt er iets bijzonders plaats bij Factorium Podiumkunsten in Tilburg: het requiem 'Curly Tales', onderdeel van kunstmanifestatie Kill your Darlings van mEATing. Dit project gaat in op de anonimiteit van vlees. De motor achter dit alles zijn twee varkens: Vlekkie & Spekkie. Zij staan al geruime tijd in de binnentuin in het centrum van Tilburg en verruilen binnenkort hun vorstelijk onderkomen voor een plek op het bord. Als voor de twee varkens daadwerkelijk het doek is gevallen, ziet het requiem Curly Tales het levenslicht.

Requiem Curly Tales
Curly Tales is een nieuw geschreven requiem met dans, zang, fotografie en film. Een muziektheatervoorstelling over mens en dier. Over vlees. Over Vlekkie en Spekkie. Over afscheid. Een moment om bij stil te staan. Curly Tales wordt gemaakt door een grote groep professionals en amateurs, allen verbonden aan Factorium Podiumkunsten. Jos van Dungen (componist en dirigent): "Uiteraard willen we met Curly Tales een mooie muziektheatervoorstelling neerzetten, maar het is meer dan dat. Er ligt een hele wereld achter. De wereld van het varken dat zijn leven opoffert voor ons, zodat wij voedsel hebben." Wim Glorius (liedtekstschrijver): "We willen het publiek laten genieten, ontroeren, verrassen... en aanzetten tot nadenken zonder dat ze dat zelf in eerste instantie in de gaten hebben."

Vele Brabanders, tientallen kunstenaars, musici, zangers, dansers, boeren en stadbewoners; ze bundelden hun krachten voor de unieke kunstmanifestatie mEATing – Kill your darlings, waar Curly Tales een onderdeel van is. Via deze kunstmanifestatie treden wezenlijke vragen over onszelf, over onze omgang met dieren, op de voorgrond. De gehele maand november organiseert mEATing allerlei bijeenkomsten en activiteiten. Een greep: de tentoonstelling 'Kill your Darlings' (Energieweg 30, Udenhout), de lezing 'Het chagrijnige varken', een anatomische les en het diner 'mEET & eat'.

Curly Tales is te zien op donderdag 28 november, 20.00 of 22.00 uur bij Factorium Tilburg, Bisschop Zwijsenstraat 11a, Tilburg (ingang Bisschop Zwijsenstraat). Kaarten voor 'Curly Tales' à € 7,50 zijn verkrijgbaar via www.factorium.nl.

Factorium
Factorium Podiumkunsten is een kunsteducatieve organisatie die een groot scala aan lessen, cursussen, workshops en voorstellingen aanbiedt op het gebied van de podiumkunsten muziek, dans, theater en musical. Het werkgebied van Factorium beslaat de gemeenten Tilburg, Oisterwijk en Goirle. Meer informatie: www.factorium.nl.

Curly Tales

Curly Tales is onderdeel van de kunstmanifestatie mEATing – Kill your Darlings. Voor een moment is dan de anonimiteit van onze vleesconsumptie volledig opgeheven. De kunstmanifestatie bestaat uit tal van evenementen. Meer informatie: www.meating.nu

 

 

 

 

wanneer 28 november 2013 | 20:00 uur en 22:00 uur
locatie Factorium, Bisschop Zwijsenstraat 11a, Tilburg (ingang Bisschop Zwijsenstraat)
entree € 7,50
website http://www.factorium.nl
publicatie: 26/11/2013, categorie:
Vorige pagina