Soundtracer: het nieuwste instrument om muzikanten op te sporen!

Soundtracer
Ben je benieuwd wie, waar, welk instrument bespeelt of zingt? Ga dan naar Soundtracer, speciaal voor individuen en verenigingen op muzikaal/vocaal gebied. Zwevend boven de stad zie je muzikanten en zangers als gekleurde confetti. Zo zie je wie er in jouw buurt of omgeving met muziek bezig is. Via Soundtracer leg je contacten en kom je andere muziekverenigingen op het spoor. Op basis van gegevens die je invult, kun je elkaar vinden en gevonden worden. Zet jezelf op de kaart en ontdek muzikaal Tilburg!  

Het muzikale hart in Tilburg bonst!
Soundtracer (http://www.soundtracer.nl/) is ontwikkeld tijdens de Week van de Amateurkunst. Soundtracer is een sociaal geografisch platform voor de amateurmuzikant. Met Soundtracer vind je andere muzikanten of -zangers bij jou in de buurt en kun je oproepen plaatsen en lezen. Je vindt anderen op basis van hun instrument, ervaring, interesses, of gewoon op basis van de straat waarin ze wonen. Met Soundtracer willen we laten zien dat het muzikale hart van Tilburg stevig bonst!  We roepen alle muzikanten van Tilburg op zichzelf op de kaart zetten door zich aan te melden bij de website www.soundtracer.nl

De voordelen van Soundtracer op een rijtje:

 • Het is makkelijk om andere muzikanten uit de buurt of omgeving te benaderen;
 • Je kunt zelf gevonden worden voor muzikale uitwisselingen of bijzondere cross-overs;
 • Het biedt een nieuwe manier om muzikale projecten op te zetten;
 • Het is ontzettend leuk om te zien wie, waar, welk instrument bespeelt of stem heeft.

Soundtracer
Soundtracer is bereikbaar via www.soundtracer.nl of klik hier om meteen doorgekoppeld te worden.

Hoe schrijf je je in?

 1. Ga naar http://www.soundtracer.nl
 2. Klik op 'aanmelden'.
  Op basis van je ingevulde postcode word je automatisch op de kaart gezet in je eigen buurt. Je huisnummer blijft onbekend.
 3. Je ontvangt een mailtje met daarin je wachtwoord en mogelijkheid tot afmelden.
 4. Vul je profiel verder aan.
  Je kunt aangeven waarvoor je wel/niet benaderd wil worden door anderen. Op basis van de gegevens die je invult, kun je vervolgens worden gevonden. Alleen je postcode en instrument zijn verplicht om in te vullen bij inschrijving; alle andere gegevens zoals naam, e-mailadres, facebookkoppeling, zijn naar eigen wens in te vullen of leeg te laten.

Meer informatie
Ga naar bijzondere projecten voor meer informatie over Soundtracer.

Soundtracer credits

 • Soundtracer is een concept van Sander van Bussel/ Tilburg CowBoys in het kader van Social Soundtrack  Tilburg;  het openingsevenement van Tilburg Textiles en de Week van de Amateurkunst op 14 mei 2011. 
 • Soundtracer wordt Inhoudelijk en organisatorisch ondersteund door: Arthur Robbesom / Dabbawalla en Art-fact, servicepunt voor amateurkunst..
 • Soundtracer werd mede mogelijk gemaakt door Gemeente Tilburg en Kunstbalie

publicatie: 07/06/2011
Vorige pagina