TCGK ZOMERCONCERT “KOORKLANKEN KLINKEN IN HARMONIE”

Zomerconcert  “Koorklanken klinken in Harmonie”

Het Tilburgs Christelijk Gemengd Koor  organiseert een Zomerconcert  “Koorklanken klinken in Harmonie” op zondag 25 juni 2017 in de  Kapel “Notre Dame“  St.  Oloflaan 1, 5037 EP Tilburg  aanvang  14.30 uur.  De kapel is open vanaf 14.00  uur.  De toegang is gratis. 

Met medewerking van: Kazue Goto Sopraan, Noël Casteleyn Bas- Bariton, Tommy van Doorn Organist – Pianist en Ad van den Nieuwenhuizen Dwarsfluit
Het geheel staat onder leiding van dirigent René Dentro.

Programma.

Na de  opening en welkomstwoord door de Vz. TCGK Riky Reijnders, speelt  organist Tommy van Doorn  Adante  Tranquillo, van Felix Mendelssohn.

Daarna zingt het  Tilburgs Christelijk Gemengd Koor o.a:

  • Be still, for the presence of the lord, David J. Evans/arr Richard Shephard,
  • Never Weather beaten sail, Thomas Camton/arr Alan Bullard,
  • Lead me Lord, Samuel Sebastian Wesley
  • Jesus Christ the apple tree, arr. Alan Bullard,
  • A Clare Benediction, John Rutter,  
  • Look at the world, John Rutter.

Dit wordt afgewisseld met zang door: sopraan Kazue  Goto die o.a. Ave Maria uit Otello, van G. Verdi.en Ombra mai fu, van Georg Friedrich Handel gaat zingen. 
Organist Tommy van Doorn en Ad van den Nieuwenhuizen dwarsfluit spelen samen het Menuetto en Trio uit de Sonatine nr.1 in C-dur, van W.A. Mozart.
Bas-Bariton Noël Casteleyn zingt  “Der Vogelfänger” uit “Die Zauberflöte”, van W.A. Mozart, met begeleiding van Tommy van Doorn op piano.

Kazue Goto en Noël  Casteleyn zingen samen,  La ci darem la mano uit Don Giovanni, van W.A. Mozart. Duet van Don Giovanni (bariton) en Zerlina (sopraan).

Het zomerconcert wordt afgesloten door  het Tilburgs Christelijk Gemengd Koor, Kazue Goto, Noël Casteleyn. Tommy van Doorn en Ad van den Nieuwenhuizen, die samen zingen en spelen  ”Irish Blessing” van Bob Chilcott.

De liederen worden begeleid door Tommy van Doorn op orgel- piano en Ad van den Nieuwenhuizen dwarsfluit.

Het Tilburgs Christelijk Gemengd Koor:
Het TCGK is opgericht op 8 januari 1920 en bestaat  97  jaar. Het koor treedt  voornamelijk op tijdens kerkdiensten, georganiseerde zangavonden in verzorgingshuizen. Een kerstconcert en een passieconcert  is een jaarlijks terugkerend gebeuren. Het repertoire is meertalig en omvat zowel klassiek als hedendaagse muziek. Dirigent is René Dentro.

Elke dinsdagavond wordt er gerepeteerd in een van de zalen van de “Notre Dame”, St. Oloflaan 1, 5037 EP  Tilburg. Aanvang 20.00 uur t/m 22.00 uur.

Het koor bestaat uit 30 leden en zoekt vooral versterking van sopranen, tenoren en bassen. Voor verdere informatie over het koor: Riky Reijnders-Nederveen,  voorzitter,  telefoon 013-5114057.

wanneer 25 juni 2017 | 14.30 uur. De kapel is open vanaf 14.00 uur
locatie Kapel “Notre Dame“ St. Oloflaan 1, 5037 EP Tilburg
entree Gratis
publicatie: 07/06/2017, categorie:
Vorige pagina