The Armed Man Liever Vrede (Winnaar Amateurkunstprijs)

he Armed Man Liever Vrede van Blaasorkest WinTkracht

In deze productie legt Blaasorkest WinTkracht samen met koor Malkander (en vele anderen) op indrukwekkende wijze de relatie tussen oorlog en vrede van toen en nu. De indringende muziek van Karl Jenkins vormt het hart van de productie;  zijn muziekstuk ‘A Mass For Peace’  werd gecomponeerd als felle aanklacht tegen oorlog en een smeekbede om vrede.

2e uitvoering: 70 Jaar Bevrijding Tilburg 
De tweede uitvoering van ‘The Armed Man Liever Vrede’ staat in het teken van 70 jaar Bevrijding Tilburg en vindt plaats op zondagmiddag 26 oktober in het MIDI theater. Dan vormt het dagboek van de Tilbursge Maria Mandos het uitgangspunt, waardoor de muziek van Jenkins een bevrijdende betekenis krijgt. Maria Mandos woonde in 1944 op de hoek van de Tuinstraat en de Nieuwlandstraat. Ze hield een dagboek bij en deed verslag van de oorlogsdagen tot de komst van de bevrijders. De bezorgdheid en moederlijke liefde zijn voelbaar, het is een verhaal dat iedereen raakt. In combinatie met de muziek van Jenkins levert dit een ontroerende productie op waarbij de tegenstellingen oorlog en vrede, licht en donker en verdriet en hoop elkaar afwisselen. 


1e uitvoering: Dodenherdenking 
Tijdens de Dodenherdenking op 4 mei vond de eerste uitvoering van ‘The Armed Man Liever Vrede’ plaats in de Heikese kerk in Tilburg. Hierbij combineerde WinTkracht de muziek van Jenkins met aangrijpende beelden van de in 2008 overleden Tilburgse fotograaf en RTL-cameraman Stan Storimans. 

Bezoekersinfo: 

  • Productie: The Armed Man, Liever Vrede 
  • Muzikale leiding: Richard Schoevers en Ramon van den Boom. Arrangement: Alma Mulder en Richard Schoevers. 
  • Datum: 26 oktober 
  • Locatie: MIDI Theater Tilburg 
  • Kaarten: € 10,- via www.wintkracht.eu 
    W: www.wintkracht.eu, F:wintrkacht & T: @lievervrede 
wanneer 26 oktober 2014 | 16:00 uur
locatie MIDI theater Tilburg
entree € 10,- via www.wintkracht.eu
website http://www.wintkracht.eu
publicatie: 23/09/2014, categorie:
Vorige pagina