Tilburgs succes op BALK TopFestival

Met groot succes hebben diverse Tilburgse koren en vocaal ensembles op 9 november deelgenomen aan het landelijke BALK TopFestival in de Doelen in Rotterdam. Zo behaalde het Tilburgse popkoor AkoorT de tweede plaats in de categorie ‘popkoren tweede klasse’, waarbij de jury het gedurfde, afwisselende en eigentijdse repertoire prees.  Fontys Jazz Choir behaalde brons in de categorie ‘TOPklasse Direct Mics’. De 'muzikale en pittige meiden' van Des Unique behaalden een mooie vierde plaats in de categorie ‘grote vocal groups eerste klasse’.

Popkoor AkoorT
De jury kon het aanvankelijk niet eens worden over de 1e en 2e plaats, maar riep uiteindelijk koor Seaside Rendez-Vous uit als winnaar. Popkoor AkoorT scoorde bij de jury gemiddeld een 8 voor muzikale uitvoering, een 7,7 voor de zangtechniek en een 7,4 voor de artistieke uitvoering en prees hierbij het gedurfde, afwisselende en eigentijdse repertoire (met o.a. 3 arrangementen van de dirigent van Popkoor Akoort: Koos van Eijk). 
Bekijk hier de website van Popkoor AkoorT: www.akoort.nl

Des Unique
Des Unique kwam voor de tweede keer uit in de categorie ‘grote vocal groups’ eerste klasse. Uit het jurycommentaar kwamen verschillende sterke punten naar voren: 'Zeer betrokken aan het zingen', 'Heel muzikaal bezig', 'Jullie maken ruimte voor verschillende emoties en dat is fijn', 'Goed stemmenmateriaal', 'Leuk en pittig stel meiden'.  Des Unique gaat aan de slag met de opbouwende kritiek van de jury om in 2014 met een nog betere eigen voorstelling te komen en wellicht over 2 jaar weer op het TopFestival te staan.
Bekijk hier de website van Des Unique: www.desunique.nl/


Namens Art-fact van harte gefeliciteerd.

Foto: Popkoor AkoorT tijdens het BALK TopFestival 

publicatie: 11/11/2013
Vorige pagina