Toekomstbouwers (WAK 2016)

Tijdens de landelijke Dag van de Bouw, op zaterdag 4 juni, wordt in Tilburg een nieuw programmaonderdeel geïntroduceerd: Toekomstbouwers. Bezoekers kunnen rondkijken op een nieuwbouwlocatie én tegelijkertijd genieten van theateroptredens door amateurspelers. Een unieke samenwerking tussen de amateurkunst- en bouwsector.

Eén van de vijftig stadswoningen aan de Twentestraat, die momenteel worden gebouwd door Alphons Coolen Bouw, vormen het decor voor Toekomstbouwers. Een niet alledaagse locatie voor een theaterperformance, die onder regie staat van Toekomstbouwer Anne van der Steen, vierdejaarsstudente aan de Fontys Academie voor Theater. Samen met een aantal amateurspelers is zij deze uitdaging aangegaan. Bezoekers van de Dag van de Bouw worden verrast door amateurkunst en publiek dat speciaal voor het theateroptreden komt, krijgt de gelegenheid om rond te kijken op een plek van de toekomst en dat kan zaterdag zelfs vanaf het water.

Toekomstbouwers is 4 juni doorlopend te zien van 10.00 tot 16.00 uur op de nieuwbouwlocatie aan de Twentestraat, tussen het Wilhelminakanaal en de Piushaven (toegang via Ringbaan-Oost/Caspar Houbenstraat). Meer informatie over de Dag van de Bouw via www.alphonscoolen.nl.


Foto Marcelle Mientjes

wanneer 4 juni 2016 | 10:00 - 16:00 - doorlopend
publicatie: 12/05/2016, categorie:
Vorige pagina