Totentanz, liederen van het laatste uur door Tilburgs Vocaal Ensemble

Onderdeel WAK 2014

 

In dit concert neemt het Tilburgs Vocaal Ensemble je mee door verschillende ruimtes van het Natuurmuseum Brabant. Op het programma staan liederen van het laatste uur waaronder ‘Totentanz’ van Hugo Distler, ‘Van der Mollenfeeste’ van Herman Strategier en de ‘Danse Macabre’ van Camille Saint Saëns (de bekende melodie van de Eftelingattractie Spookslot). De dodendans is een thema dat sinds de late middeleeuwen/vroege renaissance regelmatig voorkomt in de schilderkunst, literatuur en muziek. Naast zang door TVE is er dans door Lamelis en een korte film speciaal gemaakt voor de WAK.

Het concert wordt uitgevoerd op twee verschillende locaties:

  • 23 mei 2014: Jheronimus Bosch Art Center (JBAC) in de voormalige Jacobskerk in ’s-Hertogenbosch, aanvang 19.00 uur
  • 24 mei 2014: Natuurmuseum Brabant in Tilburg, aanvang 20.00 uur

De presentaties in beide instellingen sluiten aan bij het thema dood/vergankelijkheid. Het natuurmuseum vanwege de aandacht voor de levensloop en de grote collectie skeletten en opgezette dieren, het JBAC vanwege de laatmiddeleeuwse schilderkunst van Jeroen Bosch met afbeeldingen uit het schemergebied tussen leven, dood, hemel en hel.

Toegang
Voorverkoop € 15,-, aan kassa € 18,-, jeugd tot 12 jr. € 10,-. Kaarten bestellen via: Turn on JavaScript!

Showroomlabel
Het concert Totentanz, liederen van het laatste uur heeft het showroomlabel WAK 2014. TVE maakt van een eeuwenoud thema een multidisciplinaire productie: het is een concert, museumbezoek, filmvoorstelling en dansperformance in één.

wanneer 23 mei 2014 en 24 mei 2014
locatie Diverse locaties (zie omschrijving)
entree vanaf € 10,-
website www.tilburgsvocaalensemble.nl
Vorige pagina