Tweede voorronde Tilburgs dichtTalent 2013

De tweede voorronde van de vijfde editie van Tilburgs dichtTalent is op zondagmiddag 21 april. De middag begint om 13.30 uur en is gratis bij te wonen.Alle poëzie geïnteresseerden kunnen deze middag aanwezig zijn tijdens de 2e voorronde van Tilburgs dichtTalent.

De eerste voorronde kan de boeken in als zeer geslaagd. Op deze middag stonden 11 heuse kandidaat dichters op het podium van café Cul de Sac. Na een inleiding door Henk Verhoeven van Stichting Kunstprojecten Tilburg en de voorstelling van de Vakjury waren de dichters aan de beurt. Van twee maal vijf minuten, vijf voor en vijf na de pauze, kon het aanwezige publiek genieten van de performances van de talentvolle dichters. Na deze klus was het de Jury die aan de slag moest. Na ongeveer drie kwartier betrad de voorzitter van de Jury, Nick J. Swarth het podium om de winnaars bekend te maken. Hier volgen de namen van de vijf geselecteerden, inclusief de winnaar van het publiek: Rossella Bargiacchi, Akim A.J. Willems, Mandy Verleijsdonk, Robert Proost en Jessica Bakker als publiekswinnaar.

Op zondag 21 April is het dan de beurt voor de volgende 10 kandidaten: Rolf Slotboom, Ferran Bach, Toine den Teuling, Valerie van de Koppel, Roel Ligt, Daan Taks, Francien Nijkamp, Paul van Est, Oowtje Ananas en Erika deStercke. De procedure van deze voorronde is gelijk aan die van de eerste. Ook in te tweede voorrronde zal de jury vier dichters selecteren die door mogen naar de finale en mag het aanwezige publiek haar eigen kandidaat kiezen voor de finale.

De finale is op zondagmiddag 2 Juni in de NWeVorst en vormt tevens een onderdeel van het WAK – Week van de Amateurkunst. Het WAK is een initiatief van Art Fact – servicepunt voor amateurkunst en is tevens de subsidieverstrekker van het “Tilburgs dichtTalent”.

wanneer 21 april 2013 | Vanaf 13:30 uur
locatie Café De Plaats, Piusplein 61, Tilburg
entree Gratis
website http://dichttalenttilburg.nl
publicatie: 16/04/2013, categorie:
Vorige pagina