Uitreiking van de Amateurkunstprijs Tilburg 2013

Op zondag 26 januari 2014 wordt de Amateurkunstprijs Tilburg 2013 uitgereikt door wethouder van cultuur Marjo Frenk. De uitreiking van de Amateurkunstprijs Tilburg is een bijzonder moment want deze prijs wordt maar één keer in de vier jaar uitgereikt. Alle talentvolle, ambitieuze amateurkunstenaars en culturele organisaties die actief zijn binnen de amateurkunsten in de gemeente Tilburg, konden hun project aanmelden.

De onafhankelijke jury bestaande uit Johan Brosens, Miranda Winter en Warner Werkhoven, heeft inmiddels drie genomineerden vastgesteld. Deze genomineerden maken kans op een geldbedrag waarmee ze hun bijzondere projecten in 2014 kunnen realiseren; in totaal zijn er twee prijzen van elk € 7.500,-beschikbaar.

Genomineerden
Genomineerd voor de Amateurkunstprijs Tilburg 2013 zijn:

  • Blaasorkest WinTkracht met het project The Armed Man, liever vrede
  • Torenspelers Theaterproducties met het project Merlijn
  • EELT met het project Bladblazers Symfonie

Er worden twee prijzen van elk € 7.500,- uitgereikt. Er is één prijs voor een bijzonder project en één prijs voor een project waarbij de identiteit van een straat, buurt, wijk of de bewoners een rol speelt en waarbij bewoners actief worden betrokken om deel te nemen aan amateurkunst.

Wie wint die € 7.500,-?

Lees hier meer info over de deelnemers en de prijs en het agendabericht.

publicatie: 20/01/2014
Vorige pagina