‘Unique’ meiden en robuuste mannen

Op zondag 24 maart zal de Broekhovense kerk zich vullen met muziek van twee zeer uiteenlopende Tilburgse zangverenigingen. Mannenkoor Sint Caecilia heeft vocal group Des Unique uitgenodigd met hen het podium te delen tijdens het concert ‘Unique’ meiden en robuuste mannen. Het concert begint om 14:30 uur en kaarten à €7,50 zijn te koop via Turn on JavaScript!, Turn on JavaScript! en telefonisch via 013-463 55 12.

Des Unique bestaat uit 16 enthousiaste, 'Unique' meiden, ieder met een eigen stemgeluid maar met een gezamenlijke passie voor zingen. Onder leiding van vocal coach Sofie Dirkx met begeleiding van pianist Harry Swinkels, wonnen zij in 2010 het Tilburgse korenfestival AkkoorT en behaalden in 2011 de 3e prijs op het Balk TOP festival. Juryopmerkingen over dit koor: "Heel muzikaal”, “recht in mijn hart geraakt”, “je moet en wilt blijven kijken naar jullie.”

Des Unique brengt een mix van ballads, pop en kleinkunst met o.a. het mooie 'Avond' van Boudewijn de Groot, het sfeervolle 'Adiemus', een verrassend arrangement van het Beatlewerk 'All you need is love' en de mash-up 'Start Me Up / Living on a prayer'.

Het uit 87 zangers bestaande mannenkoor werkt onder de begeesterende leiding van Hennie Ramaekers aan mooie projecten, nieuw repertoire en kwalitatieve uitbreiding. Hoogtepunt van het jubileumjaar 2012 was op 10 maart de fantastische uitvoering van Karl Jenkins’ 'Stabat Mater' in een uitverkochte Concertzaal.

Het koor groeit! Kwalitatief, maar ook getalsmatig. De introductiecursus in het najaar van 2012 zorgde voor 14 nieuwe leden en eind februari begon een volgende groep mannen aan de 'Ontdek je Stem' cursus. Het magische getal van 100 zangers komt in zicht!

Op 24 maart brengt het koor een bijna compleet nieuw en afwisselend programma. Operawerken van Verdi, Beethoven en Bizet, maar ook bekende en fraaie popsongs als de Queen-kraker 'Bohemian Rhapsody' en het swingende 'New York, New York'.

wanneer 24 maart 2013
locatie Broekhovense Kerk
entree €7,50
publicatie: 21/03/2013, categorie:
Vorige pagina