Unpunished Youth: Gefallen

Onderdeel WAK 2014

Gefallen is een cross-over van moderne dans,  urban dans (breakdance), totaaltheater, vocals én muziek. De artistieke leiding is in handen van Bodies Anonymous, de choreografen zijn Guilherme Miotto en Jack Gallagher. Het gaat op om een artistiek product, maar parallel loopt een coachingtraject voor de jongeren: een inspirerende uitwisseling tussen de jonge urban talenten en de professionals. De deelnemers staan heel dicht bij het maakproces en ontwikkelen daarbinnen hun eigen talenten.

Gefallen

Het thema waarmee de  jongeren aan de slag zijn gegaan  is vallen. Centraal staat wel; hoe kom je weer overeind? Hoe ga je daarmee om en hoe uit je dat? Dit is duidelijk te zien in de voorstelling. Het is een fysiek stuk waar jongeren hun grenzen opzoeken en patronen doorbreken. Wat symbool staat hoe jongeren in hun leven staan.

Talentontwikkeling
Het project koppelt 3 vierdejaars dansers van de Fontys Dansacademie aan 15 ruwe, ongeschoolde jonge talenten uit Tilburg. Deze jongeren hebben een diverse achtergrond, interesse, scholing en afkomst. De jongeren van het AZC Gilze-Rijen maken interessante visuals. Hierin worden ze gecoacht door de Stichting Vrolijkheid. Initiatiefnemer R-Newt coördineert het project en coacht jongeren ook op hun persoonlijke ontwikkeling, talent en eventuele hulpvragen.

Benieuwd naar Gefallen? Kom kijken bij de WAK-opening!

wanneer 17 mei 2014 | Tijden onbekend
locatie WAK Openingsfestival, locatie Factorium, Koningsplein 11a Tilburg
entree gratis
website www.r-newt.nl
Vorige pagina