Voorronde Tilburgs dichtTalent 2014

Onderdeel WAK 2014

 

Op Zondagmiddag 11 Mei en Zondagmiddag 18 Mei staan de twee voorrondes van het Tilburgs dichtTalent 2014 gepland in café Cul de Sac, Heuvel 48, Tilburg. De middagen zijn van 15.00 uur tot 17.00 uur en zijn gratis bij te wonen. 

Tilburgs dichtTalent 2014
Tilburgs dichtTalent 2014 kent twee voorrondes en 1 finale. De finale (en deze voorronde) vormen een onderdeel van de WAK – de Week van de Amateurkunst en vindt plaats in de NWeVorst op Zondagmiddag 25 Mei. Het project is een wedstrijd voor dichters die hun talent kunnen tonen aan het publiek en waar een professionele vakjury het “Tilburgs dichtTalent 2014” uit kiest. Naast de keuze van de vakjury krijgt het aanwezige publiek de gelegenheid om haar favoriete dichter te kiezen voor de publieksprijs. Tilburgs dichtTalent 2014 wordt georganiseerd door Stichting Kunstprojecten Tilburg.

De voorrondes
In de voorrondes krijgen de deelnemende dichters de gelegenheid om twee maal vijf minuten, voor en na de pauze, hun eigen gemaakte gedichten voor te dragen voor de vakjury en het publiek. Na afloop van deze twee voordrachten zal de vakjury gaan beramen welke vier kandidaten er door gaan naar de finale. Ondertussen kiest het publiek haar eigen favoriete dichter. Per voorronde gaan er vijf dichters door naar de finale: vier geselecteerden door de vakjury en 1 door het publiek.

Kandidaten Tilburgs dichtTalent 2014
Voorronde zondagmiddag 11 Mei: Wanda Martin, Gerard Scharm, Rick Baggermans, Roswiha de Graaf, Jessica Bakker, Paulina Matuszczyk, Tom van Popering, Jolies Heij en Erica de Stercke.

Voorronde zondagmiddag 18 Mei: Daan Zeijen, Wim Paeshuyse, Piet Beek, Anja van Heemstede, Gino Weenen, Lieke van de Wiel, Marian Mahieu Stokwielder, Yvon Né, Yvonne Lewin, Gerard Strien en Ferran Bach.

U bent van harte welkom om te komen kijken en uw favoriete dichter aan te moedigen in de voorrondes van Tilburgs dichtTalent 2014.

wanneer 18 mei 2014 | 15.00 - 17.00 uur
locatie café Cul de Sac, Heuvel 48, Tilburg
entree gratis
website www.stichtingkunstprojectentilburg.nl
publicatie: 28/04/2014, categorie: ,,
Vorige pagina