Winnaars Tilburgs dichtTalent 2014 bekend

Na twee voorrondes vond zondagmiddag 25 mei de finale van de zesde editie van Tilburgs dichtTalent 2014 plaats. De finale vond plaats in de foyer van de NWeVorst. Tien talentenvolle dichters kregen deze middag de gelegenheid om hun eigen gemaakte gedichten voor te dragen aan het publiek en de vakjury. De jury werd voorgezeten door Nick J. Swarth met naast hem de twee getrouwe juryleden Nol van Trier en Ko de Laat.

De finalisten
De finalisten van Tilburgs dichtTalent 2014 waren: Jolies Heij, Erika De Stercke, Daan Zeijen, Jessica Bakker, Gerard Scharn, Wim Paeshuyse, Teun Op ’t Hoog, Yvon Né,  Lieke van de Wiel en Ferran Bach.

Iedere dichter kreeg zoals gebruikelijk twee maal vijf minuten, om zichzelf zo goed mogelijk te presenteren. De jury had de moeilijke taak om het Tilburgs dichtTalent te kiezen aan de hand van de teksten in combinatie met de voordracht bij die teksten. Daarnaast kreeg het aanwezige publiek de gelegenheid om haar eigen publiekswinnaar te kiezen. Voor beide had de organisatie van Tilburgs dichtTalent, Stichting Kunstprojecten Tilburg, een prijs bedacht. Voor het Tilburgs dichtTalent was een masterclass met een bekende Nederlandse dichter bedacht als prijs. De publiekswinnaar kreeg een boekenbon ter waarde van 75 euro als prijs.

De winnaars
De uitslag van de finale van Tilburgs dichtTalent 2014: Ferran Bach werd gekozen tot Tilburgs dichtTalent 2014 en Teun Op ’t Hoog werd de publiekswinnaar. Het project was een onderdeel van de Week van de amateurkunst (WAK), die tevens die dag werd afgesloten.

Foto: Tilburgs dichtTalent 2014

publicatie: 10/06/2014
Vorige pagina