Winnaars Tilburgs DichtTalent 2015: Robin Veen en Alex Laanen

Na een spannend traject van voorrondes, zijn de Tilburgse DichtTalenten bekend. In de finale op 7 juni konden alle dichters zich nog een keer van hun beste kant laten zien. Iedere dichter kreeg 2 x 5 minuten de tijd om zijn/haar eigen gemaakte gedichten voor te dragen aan het publiek en de vakjury. Robin Veen is door de vakjury uitgeroepen tot Tilburgs DichtTalent 2015 en wint een masterclass door een bekende Nederlandse dichter naar keuze. Het aanwezige publiek riep Alex Laanen tot winnaar uit, hij ontving een boekenbon.

Tilburgs DichtTalent

Tilburgs DichtTalent is een dichtwedstrijd die bestaat uit voorrondes en een finale. Traditiegetrouw vindt de finale plaats op de laatste dag van de Week van de Amateurkunst.
Tijdens de finale krijgt elke dichter de gelegenheid om zich 2 x 5 minuten de tijd om zijn/haar eigen gemaakte gedichten voor te dragen.

Deelnemende dichters
De volgende dichters presenteerden zich tijdens de finale:
Winnaars uit de eerste voorronde: Jaap Montagne, Alex Laanen, Els en Lea Theunissen, Roel Weerheim en Gerard Scharn
Winnaars uit de tweede voorronde: Onias Landveld, Glenn Markesteyn, Wim Paeshuyse. Lia van Diem, Robin Veen.

Poetry Circle 013
Na de tweede dichtronde was er een optreden door de Poetry Circle (een platform voor schrijvende performers en performende schrijvers) bestaande uit de performances van Chiara Roucea, Lieke van de Wiel, Ilse van den Bussche en Onias Landveld.

Organisatie & vakjury
Tilburgs DichtTalent wordt georganiseerd door Stichting Kunstprojecten Tilburg (coördinator Henk Verhoeven). De vakjury bestaat uit Nick J. Swarth (voorzitter/dichter), Nol van Trier (docente Nederland) en Ko de Laat (dichter).

publicatie: 11/06/2015
Vorige pagina