Winterconcert 2013

Tilburgse Operette Vereniging, het Regionaal Seniorenorkest Midden-Brabant en het Koninklijk Tilburgs Mannenkoor Sint Caecilia presenteren: een verrassend drieluik in de aanloop naar de winter in de Concertzaal te Tilburg onder het motto:

''Een muzikale cocktail, driemaal proost...!''

Tilburgs Mannenkoor Sint Caecilia
Het 136 jarige, uit 92 zangers bestaande Koninklijk Tilburgs Mannenkoor Sint Caecilia staat sinds augustus 2013 onder leiding van een nieuwe dirigent: Anton Kropiv?ek. Hij volgt Hennie Ramaekers op die, van 1996 tot 2013, successen met het koor wist te boeken met als hoogtepunt in 2012 het ‘Stabat Mater’ van Jenkins in een uitverkochte concertzaal. Via een tweetal cursussen “Ontdek je Stem”groeide het koor in 2012 en 2013 met ruim 20 nieuwe zangers. De nieuwe dirigent werkt samen met het sterk gegroeide koor aan een nieuwe toekomst. Op 15 december kunt u genieten van een programma van lichte muziek met een vleugje kerst.

Tilburgse Operette Vereniging
De Tilburgse Operette Vereniging (de TOV), opgericht in 1938, viert in 2013 haar 75 jarig jubileum. De TOV kent een rijke historie met vele operette uitvoeringen in de Tilburgse Stadsschouwburg. Op 6 oktober jl. hebben we, voor een goedgevulde schouwburgzaal, met veel succes de productie getiteld “Spectacle Coupé” ten tonele gebracht. Hoogtepunten uit het 75-jarig bestaan waren o.a. een optreden in het Wiener Konzerthaus in Wenen, een optreden in Engeland en in Sankt Wolfgang (Im Weissen Rösl). TOV brengt een gevarieerd programma van operette, opera en musical. Tijdens het winterconcert kunt u genieten van lichte, bekende melodieën en een klein tintje kerst. De algehele muzikale leiding staat al ruim dertig jaar onder leiding van Frans van de Hoven.

Koninklijk Tilburgs Mannenkoor Sint Caecilia
Dit in 1992 opgerichte orkest is onder leiding van Maarten Jense uitgegroeid tot een begrip in Midden Brabant. Het orkest, repeterend in Hilvarenbeek, bestaat uit maar liefst 78 senioren met leeftijden variërend van 44 tot 88. Kenmerkend zijn de grote variatie aan stijlen en het niet te stuiten enthousiasme. Het orkest heeft grote aantrekkingskracht op de betere muzikanten en beschikt over een aantal uitstekende solisten. Het programma bestaat uit muziek die lekker in het gehoor ligt: Stevige swing, licht klassiek, kleurrijke folklore en dixieland. Je hoeft echt geen 50-plusser te zijn om van hun optreden te kunnen genieten!

Kaarten bestellen
Kaarten voor het Winterconcert op 15 december zijn nu te bestellen via:

  • TOV: Dieu Donders, tel. 013-4683434
  • Caecilia: Peter van Schilt tel. 06-42734149 of Turn on JavaScript!
  • Seniorenorkest: Jan Bols 013-5054050 Turn on JavaScript!
wanneer 15 december 2013 | 14:30 uur
locatie Concertzaal Theaters Tilburg
entree € 12,50
website http://www.sint-caecilia.nl | http://www.detov.nl
publicatie: 26/11/2013, categorie:
Vorige pagina