WinTkracht 13 in de Warande

Lang, lang geleden werd De Oude Warande aangelegd. Een prachtige plek om te vertoeven. Dat wisten ook Diederik en Eefje. Ze hadden elkaar toevallig ontmoet en waren op slag verliefd. Als ze elkaar zagen klonk er muziek in hun oren, bonsden hun harten als pauken. Verliefd. Maar Eefje was van goede komaf en dat kon van Diederik niet gezegd worden.

Zo begint een pas ontdekt verhaal dat in de herfst volledig onthuld zal worden, maar op maandagavond 27 mei is al een begin te horen. En stel je eens voor dat het verhaal zo verder zou gaan: 

Eefjes vader verbood de liefde, maar Diederik liet zich niet tegenhouden. Heimelijk schreef hij gedichten die hij verstopte in bomen en struiken in de Oude Warande. Als er weer een nieuw liefdesgedicht aan zijn hart ontsproten was, zorgde hij ervoor dat Eefje het kon vinden.

In de avondschemering zoeken Blaasorkest winTkracht en het Zuiderwindkwintet de liefdesbrieven van vandaag, in het park van toen, met muziek van toen, door muzikanten van nu. Het publiek doet mee, door liefdesgedichten te schrijven, te verstoppen en te vinden; door ze voor te dragen. Fietsend of wandelend kun je deze gedichten ontdekken en lezen in de avondschemering.

Blaasorkest winTkracht presenteert samen met het Zuiderwindkwintet de muziek uit de barok in het midden van het Sterrenbos, het hart van de Warande. Daar zal ook het begin te horen zijn van een liefdesverhaal. Dat de oren zal doen spitsen en de toehoorders benieuwd zal maken naar een bijzondere gebeurtenis op zaterdag 5 oktober in de Spoorzone.

Vanaf 19.00 uur worden de fiets/looproutes uitgereikt in het hart van de Oude Warande. Je kunt een wandeling of een fietstocht maken langs wel 16 liefdesgedichten. En misschien wil je wel zelf een gedicht verstoppen voor iemand van wie je houdt. En samen gaan zoeken, om daarna te luisteren naar het concert bij een heerlijk glaasje wijn bij het horeca paviljoen Grotto. En als je durft…lees het gedicht dan voor en ontvang een mooie bos bloemen voor je geliefde!

Als je met de auto komt, kun je die op verschillende plaatsen rond het park parkeren. Fietsen is gewoon toegestaan op de paden van het park.

wanneer 27 mei 2013 | van 20:00 tot 21:00 uur
locatie De Warande, hoek Bredaseweg en Warandelaan, Tilburg
entree Gratis
website http://wintkracht.eu
publicatie: 11/04/2013, categorie: ,
Vorige pagina