Word Wakker voor Werelddansen

Volksdansgroep ’t Akkedeert/KVO uit udenhout geeft een demonstratie werelddansen op donderdag 6 juni. Iedereen is welkom  om te komen genieten van de muziek, de dansen, de mooie kleding en het gezellig samenzijn onder het genot van een kopje koffie/thee.

De volksdansgroep is van start gegaan in 1974 met een aantal dames van de K.V.O. (Katholieke Vrouwen Organisatie) die graag een dansje wilden maken. In 1991 werd een gemengde volksdansgroep opgericht met de naam “’t Akkedeert”.  Inmiddels bestaat die ook al 22 jaar. Volksdansgroep ’t Akkedeert/KVO bestaat dus eigenlijk uit twee groepen, ieder met z’n eigen repertoire. De dansgroepen oefenen apart maar treden vaak gezamenlijk op en dat akkedeert goed.  In totaal zijn ze met 25 dansers en danseressen in de leeftijd van ± 50 – 80 jaar.  Volksdansgroep ’t Akkedeert/KVO is begonnen met Nederlandse dansen maar door de jaren heen en met veel oefenen dansen we nu de hele wereld rond zoals Israël, Roemenië, Joegoslavia en Amerika om zomaar iets op te noemen.  Ook enkele line-dansen en interactieve dansen waarbij publiek wordt uitgenodigd om mee te doen maken onderdeel uit van het repertoire. Bij die verschillende landen hoort ook verschillende kleding. Bij Nederlandse dansen dragen ze bijvoorbeeld vaak boerenkleren, klompen en de typisch Brabantse muts.

Elk voorjaar treden ze op tijdens de volksdansavond van de KVO – Kring Tilburg. Daarnaast verzorgt Volksdansgroep ’t Akkedeert/KVO regelmatig op verzoek optredens in verzorgingshuizen,  tijdens vakantieweken, met jubilea en natuurlijk ook bij Udenhoutse activiteiten zoals Unentse Mèrt, Kersttocht e.d.  Ook treden ze op bij onze eigen leden als die een jubileum of iets dergelijks te vieren hebben of ze gaan op uitwisseling naar een collega - dansgroep. De leden van Volksdansgroep ’t Akkedeert/KVO beleven vooral veel plezier aan het volksdansen.

wanneer 6 juni 2013 | Van 14:30 tot 16:30 uur
locatie Zorgcentrum de Eikelaars, Slimstraat 40, Udenhout
entree Gratis
website http://akkedeert.nl
publicatie: 09/04/2013, categorie:
Vorige pagina