Wil je als (amateur)kunstenaar of buurtbewoner optreden of exposeren in een wijkcentrum, zorgcentrum, tijdens een braderie of een buurtfestival dan kun je gebruik maken van de Buurt Bühne regeling van Art-fact. 

Of je nu zingt, danst, toneel speelt, muziek maakt of aan de slag bent met fotografie, graffiti of beeldende kunst: de Buurt Bühne biedt een mooie gelegenheid om je vereniging, groep of activiteit op een laagdrempelige manier onder de aandacht te brengen van nieuw publiek en wie weet ontmoet je wel nieuwe leden of geïnteresseerden uit de wijk.

De vergoeding bedraagt maximaal 250 euro en kan het hele jaar door aangevraagd worden. Mocht het budget niet meer toereikend zijn, dan wordt dat duidelijk en tijdig gepubliceerd.

Uitgesloten zijn officiële podia, zoals Theaters Tilburg, De Nwe Vorst, Klasse Theater en Poppodium 013. Als je twijfelt of jouw gekozen podium binnen de regeling valt, neem dan even contact op met [javascript protected email address] of bel 013 - 53 60 869.

DEZE REGELING IS VANAF 2021 NIET MEER VAN TOEPASSING.

U KUNT GEBRUIK MAKEN VAN DE REGELING FINANCIELE BIJDRAGE PRESENTATIES

 

Je hoeft je niet (meer) bij Art-fact apart aan te melden voor de Buurt Bühne. Je dient wel zelf de locatie te regelen via het wijkcentrum, zorgcentrum of andere locatie. Ook de techniek dien je zelf te regelen. Soms kan dat via de contactpersoon van de locatie. 

Let op: Door het wegvallen van een subsidie van de gemeente wordt er vanaf 2020 weer huur gevraagd voor een optreden in een wijkcentrum. De kosten van de huur variëren per wijkcentrum en is afhankelijk van de openstelling. 

Onkostenvergoeding

Als je deelneemt aan de Buurt Bühne kun je bij Art-fact een onkostenvergoeding aanvragen van maximaal 250 euro per optreden. Deze onkosten kun je declareren via het declaratieformulier. Het gaat om werkelijk gemaakte kosten, zoals de huur, vervoers- of huurkosten materialen en instrumenten, een vergoeding voor de regisseur, choreograaf, muzikant of dirigent. Je kunt maximaal 3 keer per jaar gebruik maken van deze regeling. Zorg dat je bonnen, facturen of andere betalingsbewijzen hebt om bij te voegen. Zonder betalingsbewijzen wordt er niet uitbetaald. 

Vragen en meer informatie

Heb je vragen over de Buurt Bühne of heb je hulp nodig bij het invullen van je aanmeldformulier, neem dan contact op met [javascript protected email address] of bel 013 - 53 60 869.

 

Declaratieformulier Buurt Bühne

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste en actuele nieuws

inloggen

Voor (aangesloten) organisaties