Expositie: Een kleurrijke muziekvoorstelling op 9 en 10 februari 2019

Voor de achtste maal in een zeer succesvolle reeks brengt L’Aventure Musicale in 2019 het thema DE EXPOSITIE, een muzikale schilderijententoonstelling. Onder leiding van dirigent Peter-Paul van Esch gaat het orkest op zoek naar verbindingen tussen muziek en schilderkunst, op zoek naar de verklanking van het doek. Omdat een muziekakkoord soms groen kan klinken, of een enkele noot Pruisisch blauw of okergeel.

In DE EXPOSITIE, waar schilderijen de muziek maken en de muziek geschilderd wordt, gaat het orkest natuurlijk weer op verrassende wijze het spel aan met uiteenlopende muziekdisciplines. Zo speelt L’Aventure Musicale delen van de ‘Schilderijententoonstelling’ van Modest Moessorgski, prachtige muziek die geschreven werd bij verschillende schilderijen van een overleden vriend. De ‘Promenade’, een muzikale wandeling tussen deze schilderijen, zullen we enkele keren horen, maar in heel verrassende samenstellingen.

Spectaculair en verrassend: dat zijn de optredens van L’Aventure Musicale. Ditmaal gaat het van het zwartste zwart van Anish Kapoor, de blackste blues van the Rolling Stones en Amy Winehouse naar de kleurenpracht van Vincent van Gogh en Frida Kahlo. Met Brood, Brel en Bosch. Met oud werk van Leonardo da Vinci en Rembrandt tot nieuwer werk van Kandinsky, Esscher en Warhol.

Maar ook de nieuwste kunstwerken gaan gecreëerd worden: tijdens de show wil het orkest met LIVE verbindingen de kunstenaars Rob van Trier en Joep van Gassel inspireren, die simultaan op locaties in Tilburg hun nieuwste schilderijen laten ontstaan. Deze modernste kunst gaat na afloop van de concerten in de foyer van de concertzaal geveild worden.

Naast de zangsolisten Vera Keijsers, Rias Baarda, Renske Meijer, Neil Foreman en Sil van den Hout, rapper Range, de presentatie van Teun Aarden , de inzet van popkoor Epic, backing vocals en ondersteuningscombo, zal natuurlijk ook het jeugdorkest van L’Aventure Musicale haar steentje bijdragen. 

wanneer 9 februari 2019 t/m 10 februari 2019 | 20:30 uur
locatie concertzaal theaters Tilburg
entree € 17,50,-
website www.aventuremusicale.nl, www.theaterstilburg.nl
publicatie: 18/01/2019, categorie: ,,
Vorige pagina