Buurtcultuurfonds Tilburg

Samen brengen we de buurt tot leven!
Tilburg heeft sinds 2016 een Buurtcultuurfonds waarmee de wijken Hasselt/Goirke-west en de Kleuren- en Kruidenbuurt een creatieve impuls krijgen. Dit eerste gemeentelijke Buurtcultuurfonds van Nederland zet in op het stimuleren van culturele activiteiten in de wijk. Vorig jaar en dit jaar werden er al twee grote buurtcultuurprojecten gerealiseerd: Dokter Kanda in de Kruiden- en Kleurenbuurt en Kasteel013 in de wijk Hasselt/Goirke-west.   

Buurtcultuurbonnen
Naast de twee grote projecten is het ook dit jaar (2017) mogelijk om een budget, variërend van €500,- tot €2000,-, aan te vragen voor projecten met een kleinschalig buurtcultuurgericht karakter. 

Heb jij een idee om je buurt tot leven te brengen?
Of ben jij een artiest of kunstenaar met een goed idee?
Dan is het Buurtcultuurfonds Tilburg dé oplossing om jouw idee uit te voeren!
Dien je idee hier in!

 

Partners Buurtcultuurfonds Tilburg
Buurtcultuurfonds Tilburg is het eerste gemeentelijke Buurtcultuurfonds. Tijdens het pilotjaar (januari 2016 t/m juni 2017) wordt dit uitgevoerd door Art-fact, waarbij de partners Tilburg Akkoord, Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant en de Provincie Noord-Brabant betrokken zijn. Op dit moment onderzoekt de gemeente Tilburg de mogelijkheden om het fonds in Tilburg te behouden en uit te voeren. Voorlopig blijft Art-fact uitvoerder van het fonds. 

Meer info
Wil je meer informatie over het Buurtcultuurfonds? Bekijk de flyer en/of neem contact op met Art-fact.  Je kunt bellen of mailen naar Judith Ensel (013) 5360869 of Turn on JavaScript! of Dominique Antonissen Turn on JavaScript!.