Concert Tilburgs Vocaal Ensemble

In het afnemende licht van de herfst en haar kleuren zingt het Tilburgs Vocaal Ensemble o.l.v. Ramon van den Boom haar concert “In het licht van de eeuwigheid”.  Muziek, die aandacht vraagt voor de eindigheid van het leven, maar tegelijk ieder mens aanspoort positief zijn leven te leven en voorbereid te zijn.

Op het programma staat de ” Totentanz”  van Hugo Distler (1934). Het TVE heeft ervoor gekozen de dialogen tussen de Dood en degene die hij komt halen in hedendaags Nederlands op te voeren. De muziek blijft in het Duits. De Dood wordt vertolkt door Christel Schimmel, haar slachtoffers door mensen uit het TVE. De regie is in handen van Wim Arts.

Daarnaast wordt Cantate 106, de “Actus Tragicus” van J.S. Bach uitgevoerd, een van de mooiste en bekendste cantates .Het TVE zingt dit werk met medewerking van een instrumentaal ensemble en  solisten.

Verder in dit concert  een motet van Heinrich Schütz, een instrumentaal werk van August Kühnel (1645-1700) en een gedicht van Jan Greshof. Dit concert wordt uitgevoerd op 3 oktober a.s. in het Cenakel in Tilburg. 
Kaarten verkrijgbaar via Turn on JavaScript! of bij muziekhandel Spiero/pianohandel Simons.

wanneer 3 oktober 2015 | 20:30 uur
locatie Cenakel in Tilburg
entree voorverkoop €10,-; aan de kassa €12,-; Vriendenprijs €8,50.
website http://tilburgsvocaalensemble.nl/
amateurkunstgids Naar onze profielpagina
publicatie: 16/09/2015, categorie:
Vorige pagina