Coordinator Tilburg Toont en Communicatie & Projecten

Mariska van Beek, Coördinator Tilburg Toont en
Communicatie Art-fact & Projecten


Hoi, ik ben Mariska van Beek. Je kent mij mogelijk als de coördinator van Tilburg Toont of de voorloper hiervan: de Week van de Amateurkunst Tilburg, die ik coördineer vanaf de eerste landelijke overleggen. In totaal zijn er sinds 2011 zes edities van WAK Tilburg gerealiseerd, waarbij Tilburg in 2012 de titel 'Beste Amateurkunst Gemeente van Nederland' kreeg en de eer had om de feestelijke opening van de Landelijke WAK te organiseren.

Momenteel ben ik aan de slag met de doorontwikkeling van WAK Tilburg naar Tilburg Toont (juni 2017), een nieuwe uitdaging waarmee we het amateurkunstveld en de stad een maand lang veel kunnen bieden. Hiervoor heb ik contact met allerlei amateurkunstorganisaties zoals de verenigingen en stichtingen uit het ‘traditionele amateurkunstveld’, ad hoc groepen gericht op nieuwe vormen van kunstbeoefening, maar ook met uiteenlopende culturele en maatschappelijke organisaties in de stad, scholen binnen de gemeente, koepelorganisaties, aanstormend kunsttalent, gevestigde kunstprofessionals en organisaties uit andere sectoren. Tilburg Toont laten we aansluiten bij regionale, provinciale en landelijke ontwikkelingen. Met Kunstbalie en de landelijke stichting WAK Nederland/iktoon onderhoud ik dan ook regelmatig contact over de ontwikkelingen van iktoon (landelijk equivalent). Zo houden we Tilburg Toont scherp en actueel.

Bij Art-fact ben ik tevens verantwoordelijk voor de communicatie met als belangrijke mijlpalen de ontwikkeling van onze nieuwe naam, huisstijl en on- en offline communicatiemiddelen (2010) en de uitgave van ons Magazine ‘Kunstblad’ (2014). Ook ben ik betrokken bij de ontwikkeling van een nieuw digitaal platform op het snijvlak van cultuur en maatschappij met verschillende partners.

Daarnaast lever ik mijn bijdrage aan het ontwikkelen van projecten en evenementen zoals het amateurkunstprogramma tijdens de Tilburgse Cultuurnacht, de realisatie van de BuurtBühne, onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie en diverse netwerkbijeenkomsten. Ook begeleid ik de stagiaires en studenten die bij Art-fact aan de slag zijn. Het is mooi om jong talent zo de mogelijkheid te bieden om kennis te maken met de veelzijdige vrijetijdssector waarbij zij vaak mooie ideeën aandragen die we bij Art-fact of elders binnen of buiten de sector een plek kunnen geven.

Zoals je wel begrijpt, is mijn werk bij Art-fact heel divers. Van kleins af aan ben ik al actief in de amateurkunstsector, daarnaast ben ik opgeleid als zowel manager (BBA, NHTV Academy for Leisure) als wetenschapper in de dynamische vrijetijdssector (MSc, Universiteit van Tilburg) en dat komt bij mijn werk goed van pas.

Samenwerken met al die mooie mensen die zich met hart en ziel inzetten voor hun culturele organisatie en voor Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout, dat is echt genieten, daar ga ik voor!

Heb je een vraag, opmerking, idee, project, activiteit, initiatief of iets anders dat je wilt delen op het gebied van ‘kunstbeoefening in de vrije tijd’? Stuur me een e-mail via Turn on JavaScript! of bel ons kantoor via 013-5360869. We helpen je graag verder. Tot in het werkveld!