Mariska van Beek

Beleidsmedewerker Art-fact & coördinator Tilburg Toont (maand van de amateurkunst)
mail Turn on JavaScript! | bel (013) 53 60 869

Hoi, ik ben Mariska van Beek. Je kent mij mogelijk als de coördinator van Tilburg Toont of de voorloper hiervan: de Week van de Amateurkunst Tilburg die ik coördineer vanaf de eerste landelijke overleggen.

In 2017 is WAK Tilburg na zes succesvolle edities doorontwikkeld tot de maand Tilburg Toont. Voor de realisatie van deze amateurkunstmaand onderhoud ik contact met allerlei organisaties: van amateurkunstgroepen, scholen binnen de gemeente en koepelorganisaties tot uiteenlopende culturele en maatschappelijke organisaties in de stad, aanstormend kunsttalent, gevestigde kunstprofessionals en organisaties uit andere sectoren. Tilburg Toont laten we aansluiten bij regionale, provinciale en landelijke ontwikkelingen, dus ook met organisaties zoals Kunstbalie en stichting WAK Nederland/ik toon ben ik regelmatig in gesprek. Zo houden we Tilburg Toont scherp en actueel.

Daarnaast ben ik bij Art-fact adviseur en contactpersoon voor de BKA-regeling, waarmee ik invulling geef aan het amateurkunstbeleid in de stad. Ook lever ik mijn bijdrage aan het ontwikkelen en realiseren van projecten en evenementen; van het ontwikkelen van de BuurtBühne en het organiseren van netwerkbijeenkomsten, tot het realiseren van amateurkunstprogramma’s tijdens stedelijke evenementen. Een mooi voorbeeld hiervan was het programmaonderdeel ‘Groots Welkom’ tijdens het Koningsdagprogramma 2017.

Verder bestaat mij takenpakket bij Art-fact uit een palet aan communicatiewerkzaamheden en begeleid ik de stagiaires en studenten die bij Art-fact aan de slag zijn. Het is mooi om jong talent zo de mogelijkheid te bieden om kennis te maken met de veelzijdige vrijetijdssector waarbij zij vaak mooie ideeën aandragen die we bij Art-fact of elders binnen of buiten de sector een plek kunnen geven.

Zoals je wel begrijpt, is mijn werk bij Art-fact heel divers. Van kleins af aan ben ik al actief in de amateurkunstsector, daarnaast ben ik opgeleid als zowel manager (BBA, NHTV Academy for Leisure) als wetenschapper in de dynamische vrijetijdssector (MSc, Universiteit van Tilburg) en dat komt bij mijn werk goed van pas. Samenwerken met al die mooie mensen die zich met hart en ziel inzetten voor hun culturele organisatie en voor Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout, dat is echt genieten, daar ga ik voor!