Speciale expositie amateurkunst!

Tilburg Texties en de Week van de Amateurkunst werden groots geopend met Social Soundtrack Tilburg. Nu is er een speciale expositie voor track 1 en track 3. Kom ook langs bij het Audax Textiel Museum (20 aug t/m 18 sept.) en Galerie 56 (23 sept. t/m 28 okt). Geniet van de Vaandels, de portrettenserie en het virtueel platform Soundtracer.

Track 1: Vaandels hoog!
Tijdens de expositie zijn de vaandels uit de eerste track ‘Vaandels Hoog’ te bewonderen. In aanloop naar de WAK heeft kunstenares Sigrid Calon negen hedendaagse vaandels ontworpen voor verschillende muziekverenigingen uit Tilburg, Udenhout en Berkel-Enschot. De vaandels zijn met behulp van diverse textieltechnieken en met bijzondere materialen vervaardigd door het Textielmuseum. De vrouwen van KANT Social Design verzorgden de finishing touch. De vaandels werden op 14 mei tijdens het openingsconcert DNA XXL in de Spoorzone onthuld. De komende maanden zijn ze te bewonderen in deze bijzondere expositie, waarna de prachtstukken officieel worden overhandigd aan de betrokken verenigingen.

Track 3: Soundtracer
Daar waar het verenigingsvaandel zich vooral richt op de verenigingsidentiteit, gaat het in track 3 om de individuele amateurmuzikant. Beeldend kunstenaar Sander van Bussel heeft een treffende portrettenserie gemaakt van repeterende muzikanten in de huiselijke omgeving. Deze sprekende beelden vormden een prachtig levend decor tijdens het concert in de Spoorzone.

De website www.soundtracer.nl (eveneens ontworpen door Sander van Bussel) vormt een ander belangrijk onderdeel van de derde track. Deze site is een sociaal geografisch platform voor amateurmuzikanten. Zwevend boven de stad ziet u muzikanten en zangers als gekleurde confetti. Zo ziet u wie er in uw buurt of omgeving met muziek bezig is. Via Soundtracer legt u contacten en komt u andere muziekverenigingen op het spoor. Ieder individu en elke vereniging kan zichzelf via Soundtracer ‘op de kaart’ zetten. Soundtracer krijgt als virtueel platform een bijzondere plaats in de expositie.

Praktische informatie expositie
Komt u ook een kijkje nemen bij deze speciale expositie?

  • Van 20 augustus t/m 18 september staat de expositie in het Audax Textielmuseum (zie www.textielmuseum.nl voor entreeprijs museum).
  • Van 23 september t/m 28 oktober kunt u van de vaandels en portretten genieten in Galerie 56 aan de Willem II straat (entree gratis). Op deze locatie wordt de expositie feestelijk geopend op 22 september. De afsluiting is op 28 oktober. Tijdens dit moment krijgen de deelnemende muziekverenigingen ook de vaandels officieel uitgereikt.

Foto Sigrid Calon
Zie ook de agendaberichten op deze site:
- expositie in Audax Textiel Museum
- expositie in Galerie 56

publicatie: 17/08/2011
Vorige pagina