Terugblik WAK Tilburg 2016

De zesde editie van de Week van de Amateurkunst heeft Tilburg opnieuw stevig op de kaart gezet als amateurkunststad. Negen dagen lang stond ‘kunstbeoefening in de vrijetijd’ centraal en waren er tal van inspirerende en spectaculaire activiteiten. Verscheidene festivals, premières, locatieproducties (bijvoorbeeld in de Werkplaats voor Amateurkunst, bij de social sofa’s en in een nieuwbouwpand), community art projecten, alsook workshops, uitvoeringen en concerten toonden de diversiteit aan Tilbursge amateurkunst de afgelopen WAK. ‘Gele handen’ sierden de ramen waar beeldend kunstenaars hun werk tentoonstelden, dansers en muzikanten trotseerden de regenbuien om hun talenten te tonen, terwijl zangers en zangeressen genoten van het zonnige weer tijdens de WAK finale.

Deze WAK was een geslaagde week met voor ieder wat wils en dat werd al duidelijk tijdens de opening in drie delen. Zo vormde de Kunstmarkt in Berkel-Enschot (deel 1) het decor voor de onthulling van een kunstwerk in het kader van ‘Het Museum van Tilburg’ en presenteerden de deelnemers van de gastproductie ‘Opera in Overdrive’ (deel 2) met hun cross-over tot welk eindresultaat een samenwerking van organisaties uit verschillende kunstdisciplines kan leiden. In de avond volgde bij V39 het startschot voor de BuurtBühne-Estafette (deel 3). Jongeren van R-newt lieten hier hun dansmoves zien, liepen een modeshow en ontroerden het publiek met gedichten en zelfgeschreven nummers.  Een kunstwerk dat de jonge kunstenaar Attilla deze avond maakte, reisde hierna tijdens de negendaagse estafette van wijkcentrum naar wijkcentrum en ook het nummer Blauwsloten (speciaal voor de WAK gemaakt) werd als estafettestokje doorgegeven en op diverse wijzen voorgedragen. Allerlei amateurkunstactiviteiten vonden plaats in de daaropvolgende dagen van de WAK. De vijfde editie van het korenfestival Tilburg in Koor bracht een einde aan deze gevarieerde week.

Bekijk dan de foto’s die online staan en online komen via de WAK-facebookpagina, het YouTubekanaal van Art-fact en de online fotoalbums op www.art-fact.nl/fotoboek.  

Foto: Marcelle Mientjes

publicatie: 01/01/1970
Vorige pagina