Tilburg voor Cultuurnacht 2014

Amateurkunstprogramma tijdens TilburgvoorCultuurNacht
De theaterzaal, het buitenpodium bij het LED-scherm én de foyer: maar liefst 3 podia vormen het decor voor het amateurkunstprogramma dat Art-fact en Factorium tijdens de TilburgvoorCultuurNacht voor je in petto hebben. Het programma start om 19.30 uur. 

Theaterzaal:

Plof in het pluche van de Theaterzaal en geniet van de volgende optredens:

 • Muzekoor Tilburg (19.30 uur)
  Het Muzekoor presenteert de multimediale show ‘Buiten Tijd en Ruimte’, een verrassende theaterproductie waarbij het Muzekoor a capella diverse liederen zingt (van 16e eeuw tot nu). Beeld, aanwezigheid, geluid, kleur, bij alles kun je je afvragen of het wel echt is wat je waarneemt.
 •  T-SiNG! & Markering Ontbreekt (20.30 uur)
  T-SiNG! & Markering Ontbreekt maakten op 19 oktober tijdens hun theatershow een muzikale en theatrale reis door de geschiedenis van barbershop. Speciaal voor de TilburgvoorCultuurNacht laten zij een deel uit hun theatershow horen en zien.
 • Popkoor EPIC (21.00 uur)
  Popkoor EPIC is hét koor in Tilburg voor studenten van Tilburg University, Avans en Fontys Hogescholen. Je hoort een gevarieerd repertoire waarbij ook nieuwe songs voorbij komen.
 • Tilburg Tigers (21.30 uur) nieuwste show!
  De Tilburg Tigers zijn terug met hun nieuwste show 'Welcome to the Jungle'! In deze beestachtige voorstelling word je als toeschouwer meegenomen in een oerwoud van nieuwe suggesties, hilarische momenten, ontroerende scènes, spontane poetry slams, spannende spelshowonderdelen, prachtige liedjes en... een hele grote dobbelsteen. De hele show zie je 28 nov. in Theater de NWE Vorst.
 • No Guts No Glory (22.15 uur)
  Theatercursisten van Factorium Podiumkunsten (leeftijd 15 tot 17 jaar) presenteren een pittige theatervoorstelling waarbij ze laten zien hoeveel lef ze hebben. Let op: deze voorstelling is minder geschikt voor kinderen.
 • Muzemento (23.00 uur)
  Muzemento kan als muziektheatergezelschap van Tilburg niet ontbreken tijdens de Tilburgvoor CultuurNacht en presenteert een combinatie van herkenbare opera- en operettemelodieën gemixt met nieuw materiaal.
 • Backyard Bungalow (23.30 uur)
  Ongedwongen teksten en heldere beats kenmerken de frisse sound die Backyard Bungalow heeft. De spontaniteit die de muziek uitstraalt verraadt zowel de insteek als de goede vriendschap die de rappers met elkaar hebben.
 • T-Blend (00.00 uur)
  Van swingende songs tot sfeervolle ballads, het gevarieerde repertoire van T-Blend vormt een heerlijke afsluiting van het theaterprogramma.

Foyer:
De foyer wordt omgetoverd tot huiskamer. Ga er lekker bij zitten en geniet van optredens door Tilbursge singersongwriters (zoals Bruno Wictor om 21.45 uur) en de deelnemers van de Bluesworkshops.

Danspodium:
Om 20.15 uur en 21.15 uur zie je op het Danspodium een mix aan dynamische dansoptredens en performances door: 

 • Anne en Summer, Tania en Lisa, Mirte en Laura en Arjen en Yvonne; studenten van de vooropleiding ‘Fontys Dansacademie’.
 • Sarah Prescimone en Kasper de Vries (beide student aan de Fontys Dansacademie, richting ‘uitvoerend’) met hun dansperformance ‘Tour de T’
 • F-Fact, King’s Crew en Danza (voorstellingsgroepen  Factorium Podiumkunsten).

Haal je Bluesdiploma – Kids (19.30 – 20.15 uur)
Breng je instrument mee en speel mee in de Bluesworkshop om 19.30 uur. Alle instrumenten zijn welkom. Na afloop krijg je een heus Bluesdiploma.

Workshop Midnightblues – volwassenen (22.30 – 23.15 uur)
Ga als volwassen bluesliefhebber al spelend en improviserend de nacht in! Breng je instrument mee en speel lekker mee. De workshop is zowel geschikt voor bluesbeginners als ‘oude rotten’.

Instrumentenoppas (tot 00.00 uur)
Neem je deel aan een van de bluesworkshops en wil je je instrument stallen zodat je verder kunt genieten van de TilburgvoorCultuurNacht? Als extra service bieden wij je een instrumentenoppas aan waar je tot 00.00 uur je instrument kunt stallen.

Polsbandjes: toegangsbewijs
Koop t/m 10 oktober via Crowdfunding een kaartje voor de nacht mét korting (€ 10,- i.p.v. € 12,50). Je support hiermee meteen de TilburgvoorCultuurnacht: zie www.tilburgvoorcultuurnacht.nl. Vanaf 10 oktober koop je je polsbandje bij diverse locaties in de stad waaronder de receptie van Factorium Podiumkunsten.

Meer informatie over de Cultuurnacht
Benieuwd naar het programma van de andere organisaties? Bezoek de facebookpagina van 
Cultuurnacht TilburgTilburg voor Cultuurnacht 2014

Programmatijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

wanneer 25 oktober 2014 | 19:30 uur
locatie gebouw Factorium Podiumkunsten, Koningsplein 11a
entree polsbandje Cultuurnacht (o.a. te koop bij balie Factorium)
website http://www.facebook.com/cultuurnachttilburg
Vorige pagina