Neem deel aan Kunstbende

Speciaal voor jongeren: Houd jij je in je vrije tijd bezig met dansen? Vind je het leuk om te zingen? Ben je al jaren bezig met het schrijven van gedichten of het ontwerpen van kleding en lijkt het je tijd om een keer voor een groot publiek te staan? Dat kan! Tijdens de voorrondes van Kunstbende 2012 krijg je de kans om jouw talent te laten zien op een professioneel podium. Sleep prijzen in de wacht, zoals workshops, een professionele fotoshoot, studiotijd, optredens en nog veel meer!

Word jij de opvolger van oud-Kunstbende-winnaars; Jan Kooijman, Krezip, Room Eleven, Egbert-Jan Weber, Vincent Vianen of Yes-R? Kunstbende is dé jongerenorganisatie voor talentontwikkeling en organiseert jaarlijks de wedstrijd voor jong creatief talent tussen de 13 en 18 jaar. Er zijn acht verschillende categorieën waarvoor jij je kunt inschrijven: Muziek, Dans, DJ, Theater & Performance, Taal, Expo, Film & Animatie of Fashion.

Thema = vreemd
In 2012 is het thema van de wedstrijd: VREEMD. Vreemd is raar en gek, maar ook anders, bijzonder en ongewoon. Mogelijkheden zat dus om dit thema te verwerken in je act! Doe je best want Kunstbende is razend nieuwsgierig naar het onbekende en bizarre stukje creativiteit in jouw brein.

Jury
De jury bestaat onder andere uit Huub Smit (acteur oa. bekend van zijn rol als Richard in New Kids), Erik van Drunen (Nederlands Instituut Animatie Film), Joosje Jochems (winnares Jaques de Leeuw Jong top talent prijs), Esther Porcelijn (stadsdichter Tilburg) en Manuel Fernandez aka. DJ Clock Kid (2e prijs DJ landelijke finale Kunstbende 2011, draaide daarna op Defqon en trad veel op in Miami).

Voorrondes
29 januari bij Theaters Tilburg, Tilburg
5 februari bij Parktheater, Eindhoven
24 februari bij Chassé Theater, Breda

De winnaars van de voorrondes strijden tijdens de regiofinale op 25 maart in het Theater aan de Parade in Den Bosch om een plek in de landelijke finale op 15 april in de Melkweg in Amsterdam.

Doe mee en schrijf je in voor Kunstbende 2012! Inschrijven kan via www.kunstbendebrabant.nl
Bron: persbericht Kunstbende Noord-Brabant

publicatie: 22/12/2011
Vorige pagina