KunstKado tijdens 1e Cultuurnacht groot succes!

Het amateurkunstfestival KunstKado tijdens de eerste Tilburgse Cultuurnacht was een succes. In een gevarieerd programma van 5 KunstKado’s maakten de Cultuurnachtbezoekers kennis met diverse amateurkunstgroepen en individuele beoefenaars. Het festival werd georganiseerd door Art-fact servicepunt voor amateurkunst i.s.m. Factorium Podiumkunsten. De presentatie van de avond was in handen van de Tilburg Tigers, wat zorgde voor ludieke twist.

Voer was er genoeg voor deze Tilburg Tigers die op eigen wijze aftrapten met ‘impro with a bite’. Al bij het eerste KunstKado was de zaal goed gevuld. Dit Kado bracht een mix aan optredens door de groepen van Factorium Dans en gedichten door Karla Witjens & Dion v.d. Berg (winnaars Tilburgs DichtTalent 2011). Na een korte onderbreking werd het tweede KunstKado uitgepakt met daarin Solo’s in Zuid winnares Marieke de Zwaan, die het publiek verwonderde met haar zelfgeschreven monoloog. Anne-Thé liet aansluitend zien hoe mooi moderne volksdans kan zijn en het pas opgerichte barbershopkoor T-Sing (zangers zijn welkom) verbaasde de bezoekers met een uitmuntend premièreconcert.

Tijdens de pauzes was het tijd voor een drankje, waarbij saxofoonkwartet Tango & Zo het publiek amuseerde. Vreemde blikken waren er bij the Autograph Look-a-like man, die handtekeningen uitdeelde van overleden artiesten. Tevens was er een textielmodeshow met prachtige theaterkostuums van Truus de Kanter die samen met het bruidspaar, de dvdvertoning en de mini-expo van modepoppen door studenten van het ROC de avond een speciaal textieltintje gaf.

Zoals dat bij een echt cadeau hoort, verraste ook de inhoud van het derde, vierde en vijfde KunstKado het publiek. Zo gaf Souvenir Theater Compagnie een voorproefje van hun komende productie ze7en en woonde het publiek een heuse sessie bij van de ‘vrouwenzelfhulppraatgroep’ door toneelvereniging De Gidsen. Verder improviseerde Markering Ontbreekt in het laatste Kado voor een tot de nok toe gevulde dansstudio en nam studentenmusicalgroep On Stage de cultuurnachtbezoekers mee in de spanning van eerste afspraakjes, huwelijksstress en vlinders in de buik.

Jacques de Leeuwprijswinnaars Joosje Jochems maakte met haar band Jane Dare de avond écht compleet (foto rechts). Dit knallende optreden zorgde voor een gezellige afterparty! Met stralende deelnemers en tevreden bezoekers kijkt Art-fact servicepunt voor amateurkunst vol trots terug op een geslaagde eerste editie van het amateurkunstfestival KunstKado. Bekijk de foto's in het fotoboek op deze website.

publicatie: 01/11/2011
Vorige pagina