Spelers gezocht!

ENEMY EGO: Locatievoorstelling voor de Week van de Amateurkunst (WAK)

Spelers gezocht!
Speciaal voor de Week van de Amateurkunst 2012 (2 t/m 9 juni) maakt Factorium in opdracht van Art-Fact een voorstelling op locatie in Tilburg. ENEMY EGO wordt een intieme theatervoorstelling waarbij we onze aartsvijand recht in de ogen zullen kijken. Zijn wij zo geweldig als we denken dat we zijn? Of valt het bij nader inzien allemaal behoorlijk tegen? Wat denkt het publiek eigenlijk van mij? Is dit de waarheid of slechts een vooroordeel? Waarom staan wij op een podium? Wat willen wij vertellen en waarom zouden andere mensen daar naar willen luisteren? De vooroordelen van amateurkunst worden in deze productie op scherp gezet. Een voorstelling met een glimlach en mooi van taal. Deze voorstelling is onderdeel van de opening van de WAK op 2 juni 2012 (landelijke opening) en speelt diverse keren.

Tipje van de sluier:
De voorstelling speelt zich af op een bijzondere locatie. Mogelijk een partyboot in de Piushaven. Op de boot loopt het al snel mis omdat sommige spelers hun tekst niet kunnen onthouden of getreiterd worden door iemand uit het publiek. De partyboot verandert in een hilarische aaneenschakeling van flarden uit de realiteit en scènes die ‘in scène’ zijn gezet. Het publiek wordt constant op het verkeerde been gezet en de regisseur wil laten zien dat dingen niet altijd zijn zoals ze lijken. Als je verder kijkt dan ‘och het is maar een amateurvoorstelling’ dan kun je juist ontroerd of geraakt worden.

Meld je aan!
De regie is in handen van Rowdy Pelgrim in samenwerking met Elske Helmich. Tijdens zijn studietijd won Pelgrim al diverse theaterprijzen (waaronder de Entreeprijs). Voor deze productie zijn we op zoek naar spelers van allerlei pluimage: groot, klein, jong of oud, dik of dun, mooi of lelijk en met veel of weinig ervaring. Herken jij jezelf hierin en wil je graag meedoen? Schrijf je dan in voor de selectieavond op woensdag 7 maart van 20.00 tot 22.00 uur.

Inschrijven kan via de website van Factorium: http://www.factorium.nl/cursussen.php?cmd=item&cat=36&itemid=550

Praktische informatie

Doelgroep

volwassenen vanaf 16 jaar

Repetities

zaterdag van 10.00 tot 15.00

Start repetities

zaterdag 17 maart t/m 26 mei 2012

Regie

Rowdy Pelgrim (i.s.m. Elske Helmich)

Tarief

€ 75,- en voor cursisten van Factorium € 25,-

Locatie repetities

Factorium Hoofdlocatie Koningsplein 11 a(ingang aan de Bisschop Zwijssenstraat)

Voor meer informatie: Turn on JavaScript!

publicatie: 15/02/2012
Vorige pagina