Lokale fondsen

Makersfonds gemeente Tilburg

Verrijk je wijk

Tilburgs Mediafonds

Johan Stekelenburg stichting

Jopiefonds

Spiegelglasfonds

Stichting Jacques de Leeuw

Fonds tilburg akkoord 2.0

Boekenschop

Brabantse fondsen

Subsidie Impulsgelden Kunstloc (voorheen bkkc en Kunstbalie)

Perspectiefbudget voor Brabantse makers en amateurkunstverenigingen (Let op: aanvragen kan vanaf 20 september 2021; je project moet voor 1 december 2022 afgerond en gepresenteerd zijn.) 

Brabant C

Prins Bernhard Cultuurfonds, afdeling Noord-Brabant

producten/hedendaagse cultuur talenthub brabant subsidie

Landelijke fondsen

Fonds Cultuur+Financiering

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

VSB Fonds

Fonds 21 

Fonds voor Cultuurparticipatie 

BPD Cultuurfonds

VriendenLoterij Fonds  

Oranje Fonds 

ZOZ Fonds

Postcode Loterij Buurtfonds 

Lang Leve Kunst Fonds

Nog meer fondsen

Wil je nog meer informatie over fondsen? In de lokale bieb vind je het fondsenboek, online het platform cultureel avonturiers, dat in ruil voor jouw lidmaatschap informatie geeft over 200+ fondsen.

Rabo Clubsupport

"De Rabobank gelooft in het belang en de kracht van verenigingen en ziet hen als het cement van onze samenleving. Samen met NOC*NSF, de aangesloten sportbonden, LKCA en Kunstbende willen we verenigingen meer zelfredzaam en toekomstbestendig  maken". Meer informatie via rabobank.nl

Crowdfunding

Wil je liever een project crowdfunden in plaats van financieren met fondsen? Cultuur+Ondernemen, kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector, heeft een stappenplan ontwikkeld voor succesvolle crowdfunding in 11 stappen. Ook KunstLoc Brabant kan je ondersteunen bij het opzetten van crowdfunding voor je project. Zij geven ook Tips.

Crowdfunding platforms:

Voordekunst

Voorjebuurt

Meedoenregeling en Jeugdfonds

Als organisator kun je ervoor zorgen dat je activiteit ook toegankelijk is voor mensen met een klein budget. Lees via onderstaande links hoe dat werkt. De gemeente heeft daarvoor de Meedoenregeling, daarover vind je meer op Tilburg.nl. Het Jeugdfonds Cultuur Tilburg betaalt het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor muziek- of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus.