Hoe schrijf ik een projectplan?

Bij een subsidie aanvraag hoort een projectplan. Geen idee hoe je dat aanpakt? lees hier de handleiding voor het schrijven van een projectplan. Kunstloc maakte ook een handig boekje met tips

Hoe schrijf ik een begroting?

Zowel voor jezelf als voor het fonds waar je een aanvraag doet is een goede, overzichtelijke begroting noodzaak. Lees hier onze tips voor het schrijven van een goede begroting.

Een stichting of vereniging oprichten

Aanvragen voor subsidie kunnen in veel gevallen alleen door een rechtspersoon worden gedaan. Meestal is dat een stichting of vereniging. Een stichting is niet bedoeld om winst te maken, maar is bedoeld voor het realiseren van een doel. De basisregels voor het oprichten van een stichting of vereniging hebben we voor je paraat. 

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Zij kunnen je adviseren bij onder andere het oprichten van een stichting.

Tips voor jonge makers

Podcast 'Selfmade'
Art-fact en Hall of Fame praten in de podcast 'Selfmade' jongeren bij over de mogelijkheden die er voor hen zijn in Tilburg #stadvanmakers.

Meemaakpodium
Theaters Tilburg is een talentontwikkelingstraject opgestart waarin jongeren voor een langere periode de kans krijgen om in huis events te organiseren. Daarbij krijgen zij de beschikking over een zaal, techniek-uren en coaching. Ze worden begeleid in het samenstellen van het programma, funding, marketing, organisatie en budgetbeheer. Dit traject wordt sinds 2018 onder de noemer MeeMaakPodia ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Meer informatie via Rozemarijn Romeijn (RRomeijn@theaterstilburg.nl).

Make it in Tilburg

Op de site van Make it in Tilburg vind je een overzicht van alle culturele basisvoorzieningen in Tilburg en de links naar hun websites. Ook vind je op deze site een handig overzicht van voorzieningen en fondsen die betrokken zijn bij talentontwikkeling in de stad.

Ticket to Tilburg

Wil je weten wat er allemaal te beleven valt in Tilburg? Al het culturele nieuws en de culturele agenda vind je op Ticket to Tilburg.

Vragen?

Heb je specifieke vragen of hulp nodig bij het vinden of aanvragen van financiele ondersteuning? 
Neem contact op met Art-fact, we helpen je graag.