Hoe schrijf ik een projectplan?

Bij een subsidie aanvraag hoort een projectplan. Geen idee hoe je dat aanpakt? lees hier de handleiding voor het schrijven van een projectplan. Kunstloc maakte ook een handig boekje met tips

Hoe schrijf ik een goede begroting?

Zowel voor jezelf als voor het fonds waar je een aanvraag doet is een goede, overzichtelijke begroting noodzaak. Lees hier onze tips voor het schrijven van een goede begroting.

Een stichting of vereniging oprichten

Aanvragen voor subsidie kunnen in veel gevallen alleen door een rechtspersoon worden gedaan. Meestal is dat een stichting of vereniging. Een stichting is niet bedoeld om winst te maken, maar is bedoeld voor het realiseren van een doel. De basisregels voor het oprichten van een stichting of vereniging hebben we voor je paraat. 

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Zij kunnen je adviseren bij onder andere het oprichten van een stichting.

Speciaal voor jonge makers

Art-fact en Hall of Fame praten in de podcast 'Selfmade' jongeren bij over de mogelijkheden die er voor hen zijn in Tilburg #stadvanmakers. 

Make it in Tilburg / Ticket to Tilburg

Op de site van Make it in Tilburg vind je een overzicht van alle culturele basisvoorzieningen in Tilburg en de links naar hun websites. Ook vind je op deze site een handig overzicht van voorzieningen en fondsen die betrokken zijn bij talentontwikkeling in de stad.

Wil je weten wat er allemaal te beleven valt in Tilburg? Al het culturele nieuws en de culturele agenda vind je op Ticket to Tilburg.

Meemaakpodium

Theaters Tilburg is een talentontwikkelingstraject opgestart waarin jongeren voor een langere periode de kans krijgen om in huis events te organiseren. Daarbij krijgen zij de beschikking over een zaal, techniek-uren en coaching. Ze worden begeleid in het samenstellen van het programma, funding, marketing, organisatie en budgetbeheer. Dit traject wordt sinds 2018 onder de noemer MeeMaakPodia ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Meer informatie via Rozemarijn Romeijn (RRomeijn@theaterstilburg.nl).

Andere fondsen

Naast Art-fact zijn er nog meer fondsen waar je terecht kunt voor financiele ondersteuning. Lees wel goed de voorwaarden door bij de diverse fondsen en regelingen. 

Lokale fondsen:

Makersfonds gemeente Tilburg

Verrijk je wijk

Tilburgs Mediafonds

Johan Stekelenburg stichting

Jopiefonds

Spiegelglasfonds

Stichting Jacques de Leeuw

Brabantse fondsen:

Impulsgeldenprogramma KunstLoc Brabant (voorheen bkkc en Kunstbalie)

Brabant C

Prins Bernhard Cultuurfonds, afdeling Noord-Brabant

producten/hedendaagse cultuur talenthub brabant subsidie

Landelijke fondsen:

Fonds Cultuur+Financiering

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

VSB Fonds

Fonds 21 

Fonds voor Cultuurparticipatie 

BPD Cultuurfonds

BankGiro Loterij Fonds  

Oranje Fonds 

ZOZ Fonds

Postcode Loterij Buurtfonds 

Lang Leve Kunst Fonds

Rabo Clubsupport

"De Rabobank gelooft in het belang en de kracht van verenigingen en ziet hen als het cement van onze samenleving. Samen met NOC*NSF, de aangesloten sportbonden, LKCA en Kunstbende willen we verenigingen meer zelfredzaam en toekomstbestendig  maken". Meer informatie via rabobank.nl

Crowdfunding

Wil je liever een project crowdfunden in plaats van financieren met fondsen? Cultuur+Ondernemen, kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector, heeft een stappenplan ontwikkeld voor succesvolle crowdfunding in 11 stappen

Ook KunstLoc Brabant kan je ondersteunen bij het opzetten van crowdfunding voor je project. Zij geven ook Tips.

Crowdfunding platforms:

Voordekunst

Voorjebuurt

Meedoenregeling en Jeugdfonds

Als organisator kun je ervoor zorgen dat je activiteit ook toegankelijk is voor mensen met een klein budget. Lees via onderstaande links hoe dat werkt. De gemeente heeft daarvoor de Meedoenregeling, daarover vind je meer op Tilburg.nl. Het Jeugdfonds Cultuur Tilburg betaalt het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor muziek- of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus.

Vragen?

Heb je hulp nodig bij het vinden of aanvragen van financiele ondersteuning? 
Neem contact op met Art-fact en maak een afspraak voor advies op maat, we helpen je graag.