Hoe schrijf ik een projectplan?

Bij een subsidie aanvraag hoort een projectplan. Geen idee hoe je dat aanpakt? lees hier de handleiding voor het schrijven van een projectplan. Kunstloc maakte ook een handig boekje met tips

Hoe schrijf ik een begroting?

Zowel voor jezelf als voor het fonds waar je een aanvraag doet is een goede, overzichtelijke begroting noodzaak. Lees hier onze tips voor het schrijven van een goede begroting.

Een stichting of vereniging oprichten

Aanvragen voor subsidie moeten in veel gevallen door een rechtspersoon worden gedaan. Meestal is dat een stichting of vereniging. Een stichting of vereniging is niet bedoeld om winst te maken, maar is bedoeld voor het realiseren van een doel. De basisregels voor het oprichten van een stichting of vereniging hebben we voor je paraat. 

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Zij kunnen je adviseren bij onder andere het oprichten van een stichting.

Toepassen van de  drie codes in de culturele sector

In de culturele en creatieve sector hebben we drie codes: Governance Code Cultuur, Code Diversiteit & Inclusie en Fair Practice Code. Maar wat houden de codes nu precies in, wat is de onderlinge samnhang en hoe pas je ze toe? Cultuur + Ondernemen maakte een videocollege waarin dat allemaal wordt uitgelegd. Het is geschikt voor professionele organsaties maar ook te vertalen naar verenigingen of stichtingen voor kunst in de vrije tijd.  

Tips voor jonge makers

Podcast 'Selfmade'
Art-fact en Hall of Fame praten in de podcast 'Selfmade' jongeren bij over de mogelijkheden die er voor hen zijn in Tilburg #stadvanmakers.

Make it in Tilburg

Op de site van Make it in Tilburg vind je een overzicht van alle culturele basisvoorzieningen in Tilburg en de links naar hun websites. Ook vind je op deze site een handig overzicht van voorzieningen en fondsen die betrokken zijn bij talentontwikkeling in de stad.

Ticket to Tilburg

Wil je weten wat er allemaal te beleven valt in Tilburg? Al het culturele nieuws en de culturele agenda vind je op Ticket to Tilburg.

Vragen?

Heb je specifieke vragen of hulp nodig bij het vinden of aanvragen van financiele ondersteuning? 
Neem contact op met Art-fact, we helpen je graag.