Hoe schrijf ik een projectplan?

Bij een subsidie aanvraag hoort een projectplan. Geen idee hoe je dat aanpakt? lees hier de handleiding voor het schrijven van een projectplan.

Hoe schrijf ik een goede begroting?

Zowel voor jezelf als voor het fonds waar je een aanvraag doet is een goede, overzichtelijke begroting noodzaak. Lees hier onze tips voor het schrijven van een goede begroting.

Een stichting oprichten

Aanvragen voor subsidie kunnen in veel gevallen alleen door een rechtspersoon worden gedaan. Meestal is dat een stichting of vereniging. Een stichting is niet bedoeld om winst te maken, maar is bedoeld voor het realiseren van een doel. De basisregels voor het oprichten van een stichting of vereniging hebben we voor je paraat. 

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Zij kunnen je adviseren bij onder andere het oprichten van een stichting.

Basisvoorzieningen /culturele infrastructuur in Tilburg

Op Makeitintilburg vind je een overzicht van alle basisvoorzieningen in Tilburg en de links naar hun websites.

In Tilburg wordt veel aan talentontwikkeling gedaan. Hier is een overzicht van betrokken voorzieningen en fondsen.

Meemaakpodium

Theaters Tilburg is een talentontwikkelingstraject opgestart waarin jongeren voor een langere periode de kans krijgen om in huis events te organiseren. Daarbij krijgen zij de beschikking over een zaal, techniek-uren en coaching. Ze worden begeleid in het samenstellen van het programma, funding, marketing, organisatie en budgetbeheer. Dit traject wordt sinds 2018 onder de noemer MeeMaakPodia ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Meer informatie via Rozemarijn Romeijn (RRomeijn@theaterstilburg.nl).

Andere fondsen

Naast Art-fact zijn er nog meer fondsen waar je terecht kunt voor financiele ondersteuning. Lees wel goed de voorwaarden door bij de diverse fondsen en regelingen. 

Brabantse fondsen:

Makersfonds gemeente Tilburg

Impulsgeldenprogramma KunstLoc Brabant (voorheen bkkc en Kunstbalie)

Brabant C

Prins Bernhard Cultuurfonds, afdeling Noord-Brabant

Spiegelglasfonds

Jopiefonds

Verrijk je wijk

Johan Stekelenburg stichting

Tilburgs Mediafonds

Landelijke fondsen:

Fonds Cultuur+Financiering

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

VSB Fonds

Fonds 21 

Fonds voor Cultuurparticipatie nds 

BankGiro Loterij Fonds  

Oranje Fonds 

ZOZ Fonds

Postcode Loterij Buurtfonds 

Rabo Clubsupport

"De Rabobank gelooft in het belang en de kracht van verenigingen en ziet hen als het cement van onze samenleving. Samen met NOC*NSF, de aangesloten sportbonden, LKCA en Kunstbende willen we verenigingen meer zelfredzaam en toekomstbestendig  maken". Meer informatie via rabobank.nl

Crowdfunding

Wil je liever een project crowdfunden in plaats van financieren met fondsen? Cultuur+Ondernemen, kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector, heeft een stappenplan ontwikkeld voor succesvolle crowdfunding in 11 stappen

Ook KunstLoc Brabant kan je ondersteunen bij het opzetten van crowdfunding voor je project. Zij geven ook Tips.

Crowdfunding platforms:

Voordekunst

Voorjebuurt

Meedoenregeling en Jeugdfonds

Als organisator kun je ervoor zorgen dat je activiteit ook toegankelijk is voor mensen met een klein budget. Lees via onderstaande links hoe dat werkt. De gemeente heeft daarvoor de Meedoenregeling, daarover vind je meer op Tilburg.nl. Het Jeugdfonds Cultuur Tilburg betaalt het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor muziek- of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus.

Vragen?

Heb je hulp nodig bij het vinden of aanvragen van financiele ondersteuning? 
Neem contact op met Art-fact en maak een afspraak voor advies op maat, we helpen je graag.

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste en actuele nieuws

inloggen

Voor (aangesloten) organisaties