Door wie
A Knight Under Maria's Altar
Datum
17-02-2024
Locatie
Hall of Fame
Bijdrage Art-fact
Impuls Jongerencultuur

Het idee voor dit metalcollectief ontstond uit de passie van Nawoddya, een 24-jarige derdejaars Rockacademie Rap-student. Naast zijn eigen Rap Act: Akuma Jin, wilde hij zich ook bezighouden met een metal band. Door de jaren heen groeide zijn liefde voor de metalscene, vooral tijdens de coronaperiode waarin hij veel talent voorbij zag komen op social media. Dit leidde tot de oprichting van een metal collectief; een XL-band waarin diverse kwaliteiten kunnen worden ontwikkeld, niet alleen als muzikant maar ook op het gebied van engineers, technici en communicatie.

Het collectief heeft inmiddels meer dan 20 leden, waaronder leden van bands zoals Changing Tides, Torn From Oblivion en Braces. Tijdens de album releaseshow van 'Heresy of Horror' waren alle originele featurings, muzikanten en geluidstechnici vanuit het collectief aanwezig.

Wat was het mooiste wat je hebt geleerd van dit proces?
“Het mooiste wat ik heb geleerd tijdens het gehele proces, is dat het ECHT mogelijk is om een visie werkelijkheid te maken, samen met de juiste mensen. De ondersteuning en communicatie tussen alle partijen was nagenoeg vlekkeloos. Daarnaast heb ik veel inzicht gekregen in verschillende processen, zoals het contact met de GGD over vergunningen en het maken en uitzetten van Facebook-advertenties. Tijdens het evenement heb ik ontzettend veel mooie en leuke gesprekken gehad, en vooral ervaren dat mensen ‘gewoon’ aan het genieten waren, en dat was geweldig.”

Hoe voel je je na de album release?
”Het gevoel wat ik heb na de albumrelease, is een afwisseling van voldoening, opluchting en leegte. Ergens voelt het alsof dit hoofdstuk al is afgesloten, maar in werkelijkheid begint ons succesverhaal nu pas, mede dankzij Art-fact.

 

Bekijk hier een sfeerimpressie
Foto's door:@knotsandshots