Ansjovis
Rosalie en Theo vormen samen creatief duo Ansjovis

Wij zijn Theo en Rosalie en vormen creatief duo Ansjovis. We zijn in de laatste voorbereidende fase en gaan binnenkort beginnen met het opnemen van korte filmpjes. Hierin spelen we Ans en Jo, een oudere broer en zus die weer bij elkaar in één huis komen te wonen. Ans en Jo maken van alles mee, van oubollig tot hypermodern. We willen hierin ambassadeurs van Tilburg zijn: Tilburgse taal, onderwerpen en mensen. De filmpjes zijn altijd met een lach en meestal niet te serieus. Het is dus veelal toneel, maar met onze achtergrond als operette-/musicalzangers en -spelers zullen we een nootje hier en daar niet schuwen.

Hoe lang zijn jullie al actief in deze discipline?

Theo: Hou oud ben ik? 61. Voor mij is iedere dag een schouwtoneel. Op de lagere school deed ik mee aan de kindermusical, in 2013 kwam ik bij Muzemento. Daar maakte ik kennis met alle toneeldisciplines en dat beviel heel goed. Eerst achter het toneel als toneelhulp, daarna erop.

Rosalie: Dat geld voor mij ook. Als kind leerde ik verschillende muziekinstrumenten en zang en vandaar uit ben ik verder gaan kijken. Eerst bij de operette en daarna ‘iets met humor’ in het algemeen.

Waar halen jullie je inspiratie vandaan?

Theo: Uit het dagelijkse leven, televisie, verhalen, etc.

Rosalie: Vooral reclames doen het goed bij mij. En verhaspelde taal. Mijn brein vind het heerlijk om ‘om te denken'. Dat gaat geheel vanzelf, ik heb er zelf meestal niets mee te maken haha!

Welke thema’s zijn belangrijk in het beoefenen van jullie kunstvorm?

Theo: Ter leering ende vermaak (voor mij!). Ik moet het leuk vinden!

Rosalie: Ja dat!

"Ik wil de mens een spiegel voorhouden. Mensen blazen de boel vaak te veel op, ik wil ze weer met de beide benen op de grond zetten."

Wat willen jullie met het uitoefenen van je kunstvorm bereiken, wat is jullie doel?

Theo: Ik wil de mens een spiegel voorhouden. Mensen blazen de boel vaak te veel op, ik wil ze weer met de beide benen op de grond zetten.

Rosalie: Een beetje verluchting brengen.

Wie zijn jullie helden / van wie hebben jullie het meest geleerd?

Theo: Vooral Engels comedy’s en dan mensen zoals Gordon Kaye (René in ‘Allo ‘allo). En de vrouwelijke Dr. Who: Jodie Whittaker.

Rosalie: Heb je even? De humor van Van Kooten en de Bie, Monty Python, ‘Allo ‘allo, Keeping up appearances, Herman Finkers en het spelen met taal van Roald Dahl en Annie M.G. Schmidt.

Wat beschouwen jullie als je grootste mislukking?

Theo: Geen idee! Hebben we die?

Rosalie: Vast wel. Maar begraven en op de plank gezet.

En jullie grootste succes?

Theo: Het concert in de Concertzaal. Ik moest noodgedwongen in mijn eentje voor op het podium zitten, dat was een inspirerend moment. Daarna kwamen veel mensen naar me toe.

Rosalie: Een hoofdrol in Muzemento’s eigen productie ‘Mingo’. Echt, achter het podium was ik mezelf en zodra ik op het podium stond, was ik aan. Het podium en het publiek was mijn enige wereld. Maar ook bij andere concerten, dan sta je met het gehele koor op het podium, maar dan komen er achteraf mensen naar je toe die zeggen dat ze enkel naar de gezichtsuitdrukkingen van Theo en mij keken, echt geweldig!

Waar willen jullie over 10 jaar mee bezig zijn, of wat zouden jullie willen hebben bereikt?

Theo: Wereldberoemd zijn! Of in ieder geval een lokale bekendheid, dat lijkt me leuk. Ach, ik blijf bescheiden.

Rosalie: Hahaha! Tja, geen idee, zolang ik maar lol heb. Theo en ik zijn in ieder geval een gouden duo. Al wil ik toch ook wel héél graag mijn eigen boekwinkel.

Wat wil je verder nog kwijt?

Theo:  Ik wil helemaal niks kwijt!

Rosalie: Wil je mijn pincode? Alleen maar negatieve buit. 

 

Oproep Anjovis zoekt regisseursoog

Wij, Ans en Jo Vis, oudere zus en broer zijn weer bij elkaar komen wonen in het ouderlijk huis en onze belevenissen zijn zowel oubollig als legendarisch. We leggen ze vast in korte filmpjes van een paar minuten en hebben daar jouw hulp bij nodig. Lijkt het jou tof om met je regisseursoog naar onze scènes te kijken? Het kost niet veel tijd. Vooralsnog hebben we geen budget, maar hopelijk verandert dat!

Contact: Rosalie Zandbergen | 06-41598004 | rosalie.zandbergen@hotmail.com