Bevrijdingsconcert Tilburgse Opera

Op 3 november 2019 gaf de Vereniging Tilburgse Opera een bevrijdingsconcert in het kader van “Tilburg 75 jaar vrij!”. Voor de pauze werd de Brabant Symfonie van componist Sjef van Rooij uitgevoerd, een wereldpremière. Na de Pauze stond The Armed Man - a mass for peace van Karl Jenkins op het programma.

Door wie
Vereniging Tilburgse Opera
Datum
3 november 2019
Locatie
concertzaal Theaters Tilburg
Bijdrage Art-fact
€2500

In 2016 voltooide de Brabantse componist Sjef van Rooij de Brabant Symfonie- een symfonie door Brabanders, voor Brabant, over Brabant en haar Brabanders.
Het bekendste stuk van dit  bevrijdingsconcert, “The armed man – a mass for peace” is in 1999 geschreven door Karl Jenkins. Beide delen van het concert symboliseren samen de herwonnen vrijheid en de identiteit van Brabant. The Armed Man - a Mass for peace is een aanklacht tegen oorlog en een pleidooi voor verdraagzaamheid.Voor de gelegenheid werkten Zangers van de Tilburgse Opera, Koor Malkander, Bredase Opera, Koor Karakter, leden van het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest en 2 solisten mee. 500 bezoekers genoten van dit bijzondere concert.
Hieronder een impressie van het concert:

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste en actuele nieuws

inloggen

Voor (aangesloten) organisaties