Door wie
TVB, Marjo Dirks, Art-fact
Datum
feestelijke opening: 18 november (maakproces: oktober; aanbrengen november)
Tijd
15.30
Locatie
onderdoorgang Wijngaard (Kasteelbuurt West)
Bijdrage Art-fact
vanuit Buurtcultuur; overige financiering oor TBV; gemeente Tilburg, Wijkraad Goirke Hasselt Bouwmeesterbuurt

Art-fact heeft met betrokkenen een projectplan uitgewerkt en vroeg Marjo Dirks van de Bakfietsjuf als community-kunstenaar. Na een wervingsfilmpje, een informatie-avond op locatie en de Burendag in het Huis van de Wijk, wilden veel wijkbewoners mee  doen. Samen met Marjo en Jeroen Driessen van R-Newt gingen ook leerlingen van BS Cleijn Hasselt aan de slag. Net als de vrouwengroep van Contour de Twern in wijkcentrum De Poorten en bezoekers van het Huis van de Wijk. Met het maken van muurkunstwerk vieren ze de buurt en verbeelden ze de diversiteit en verbinding in de wijk. Samen bedenken, maken, delen en vieren stond centraal tijdens het werk. De buurt heeft haar eigen kleurrijke mozaïekkunstwerk op de muren bij de onderdoorgang vanuit de Graaf Engelbertstraat naar de Wijngaard. 

 

Het wijkkunstwerk Mozaïekmuur wordt op 18 november 2022 feestelijk 'geopend'. Foto's van het kunstwerk en de opening  volgen.  

 

Mozaïekbuurt sluit aan op de eerdere aanjaag- en buurtcultuurprogramma’s ondersteund door of onder regie van Art-fact: Textielplein DOEplein (2015); Blauw Tilburg (2016); Camping Textielplein (2016); KASTEEL013 (2017); Schônste wijk (2018-2020). Marjo Dirks was ook bij KASTEEL013 betrokken.