Door wie
Art-fact i.s.m. Inge Koenen, Stichting Move, cultuurcoach Curtley Mooring
Datum
April t/m juli 2023, opening ramen-expositie 11 juli
Locatie
Vlashof-buurt, de Heikant, Tilburg-Noord
Bijdrage Art-fact
Ondersteund vanuit programma Buurtcultuur en Kunst met Impact

Kinderen maken kunstwerken voor wijkbewoners

Na succesvolle edities van De Buurt als Museum afgelopen jaren in Het Zand en Wandelbos, gaat beeldend kunstenaar Inge Koenen dit jaar in de Heikant in Tilburg-Noord aan de slag. Kinderen van basisscholen De Vlashof en De Regenboog gaan in de Vlashof-buurt samen met studenten van Stichting Move op zoek naar voorwerpen met een verhaal van buurtbewoners. Met het voorwerp en het verhaal als inspiratie maken de kinderen onder leiding van Inge een kunstwerk dat zij vervolgens als kado aanbieden aan de bewoners. Alle schilderijen worden twee weken lang geëxposeerd voor het raam van de bewoners, zodat in één klap een echt buurtmuseum ontstaat. Op 11 juli is de feestelijke opening van De Buurt als Museum en de schilderijen zijn te zien tot en met 23 juli.
 

"Zou het niet mooi zijn als kinderen uit de Heikant door kunstbeoefening een actieve bijdrage kunnen leveren aan nieuwe ontmoetingen in hun eigen buurt?"

-beeldend kunstenaar Inge Koenen

Muurschildering

Behalve aan het buurtmuseum wordt er op dit moment ook gewerkt aan een muurschildering in de Heikant. Kunstenaar Finn Zweemer verwerkt samen met leerlingen van basisscholen De Vlashof, De Regenboog en De Lochtenberg het thema De Toekomst is nu! in een muurschildering aan de Bartokstraat in de Vlashof-wijk in de Heikant. De muurschildering wordt feestelijk onthuld tijdens de opening van De Buurt als Museum op 11 juli. Dit project is een samenwerking tussen de scholen, cultuurcoach Curtley Mooring, WonenBreburg, R-Newt, ForwArt en wordt ontwikkeld en uitgevoerd onder regie van Art-fact binnen het programma Buurtcultuur en kunst met impact.

Meer informatie hierover lees je op de site van De Buurt als Museum.