Door wie
Curtley Mooring - cultuurcoach Noord; kunstenaars Finn Zweemer en Inge Koenen, Stichting Move, basisscholen: De Vlashof - De Regenboog- BS De Lochtenberg; Wonen Breburg, Art-fact 
Datum
11 juli 2023
Locatie
Stokhasselt, Bartokstraat, BS De Vlashof

Muurschildering Bartokstraat
Voor de muurschildering aan de Bartokstraat werkten we samen met Finn Zweemer, een nieuwe muurkunstenaar in het netwerk van Art-fact. Finn heeft workshops graffity gegeven aan kids van drie basisscholen. Soms met een helpende hand van kunstenaar Joep van Gassel. Kinderen van BS De Vlashof, BS De Regenboog en BS De Lochtenberg gaven input voor het uiteindelijke ontwerp voor de muurschildering: planeten, astronauten, voetbal en Tilburg Noord. En dat heeft Finn vertaald naar dit nieuwe beeldende werk in Tilburg Noord. 

 

Filmpje: Carla Wijnen

Buurt als Museum Noord
Tegelijkertijd vond het project de Buurt als Museum/ Noord plaats van kunstenares Inge Koenen. Samen met studenten van Stichting Move en schoolkinderen heeft Inge verhalen bij een voorwerp opgehaald van en bij mensen uit de wijk Stokhasselt. In de weken daarna gaven de kinderen hun eigen artistieke vertaling aan die verhalen in een schilderij dat ze de mensen weer aanbieden. De werken worden tentoongesteld en zijn te zien via een wijkmuseumroute met als laatste onderdeel de muurschildering van Finn.  

Op 11 juli komt al dit moois samen tijdens de feestelijke opening van de expositie De Buurt als Museum. Kinderen van BS de Vlashof verzorgen dan samen met studenten van Stichting Move de opening van route. De muurschildering wordt door wijkwethouder Noord, Rik Grashof geopend. Aansluitend is er een feestje met hapjes, drankjes en een DJ op het schoolplein van BS De Vlashof. 

 

Naar project de Buurt als Museum

Cultuurcoaches Tilburg worden ondersteund door Cist, Factorium en Art-fact