Door wie
L'Aventure Musicale
Datum
9 en 10 februari 2019
Locatie
Concertzaal Theaters Tilburg
Bijdrage Art-fact
€2000,- BKA

In Expositie ging het orkest op verassende wijze het spel aan met verschillende muziekdisciplines. Tijdens het concert stond het orkest in live verbinding met de beide kunstenaars die nieuw werk maakten, geïnspireerd door de muziek die in de concertzaal ten gehore werd gebracht. Schilderijen maakten de muziek en de muziek werd geschilderd.

L’Aventure Musicale speelde delen van de Schilderijententoonstelling van Modest Moessorgski, muziek die de componist schreef bij verschillende schilderijen van een overleden vriend. De Promenade, een muzikale wandeling tussen deze schilderijen, was meerdere keren te horen in heel verrassende samenstellingen. L'Aventure Musicale verraste met het zwartste zwart van Anish Kapoor, de blackste blues van The Rolling Stones en de kleurenpracht van Vincent van Gogh en Frida Kahlo. Met Brood, Brel en Bosch. Er was zowel oud werk van Leonardo da Vinci en Rembrandt te 'horen' als nieuwer werk van Kandinsky, Esscher en Warhol.
De splinternieuwe (zelfs nog natte) werken van Rob van Trier en Joep van Gassel werden na afloop in de foyer van Theaters Tilburg geveild.

Aan Expositie werkten mee: de zangsolisten Vera Keijsers, Rias Baarda, Renske Meijer, Sil van den Hout, Neil Foreman & Range en popkoor Epic.

Art-fact dacht mee over de realisatie van het project en bracht het contact tot stand tussen L'Aventure Musicale en urban artist Joep van Gassel. Daarnaast werd het project door Art-fact financieel ondersteund vanuit de regeling Bijzondere Kunstactiviteiten. L'Aventure Musicale zette een project neer dat buiten hun normale repertoire viel en waarbij werd samengewerkt met diverse andere partijen en kunstdisciplines. Daarmee sluit het mooi aan op de voorwaarden van de regeling.