Een gebakje met informatie over kunstworkshops en een activiteit ging er wel in bij de 30 enthousiastelingen. Covid-proof? Natuurlijk! Dat deed Stoute Schoenen met haar gebruikelijke creativiteit en een rollend scherm in 2 grote ruimtes in WIJ West. 

Workshopreeks Objet d’amour
De eerste groep cursisten heeft naar aanleiding van Gebakje Kunst de stoute schoenen aangetrokken en gaat in juni de uitdaging aan met het thema Objet d’amour, een workshopreeks schilderen met collage. Wat is het verhaal bij een zelfgekozen object en wat maakt het voor hen betekenisvol? Is dat een lampje uit India of het gereedschap van een schoorsteenveger?

Vanuit schetsen verbeelden deelnemers in vier sessies hun herinneringsverhaal bij hun Objet d’amour op doek. De werken zijn onderdeel van de kunstroute van buurtcultuurproject 'De buurt als museum' en worden op 2 juli tentoongesteld bij WIJ West. Ook fantastisch: er is zoveel animo onder de senioren in Tilburg-West dat de serie deze zomer nog eens wordt herhaald!

Gebakje Kunst en Objet d’amour van Stoute Schoenen zijn onderdeel van De buurt als museum Tilburg-West en worden ondersteund door Art-fact vanuit Buurtcultuur.

 

Elkaar blind tekenen, één van de activiteiten tijdens Gebakje Kunst

 

Publicatie: 1623071760