Door wie
Stichting Straat
Datum
3 september t/m 3 oktober 2021
Tijd
hele maand: divers; afsluitend weekend 2 en 3 oktober 12.00-18.00u.
Locatie
Tilburg Noord/ Heikant
Bijdrage Art-fact
5000 vanuit de regeling Bijzondere Kunstactiviteiten (gewijzigd in Bijzondere Kunstprojecten)

Met als basis de verhalen van bewoners, vooral van hen die de wijktransitie gedurende veertig jaar hebben meegemaakt. Ook worden verrassende plekken in de wijk, uitgelicht die door veel Tilburgers nauwelijks of niet worden gekend. Die gebouwen, straten, parken, winkels, pleinen en zelfs ‘verdomhoekjes’ zijn het podium en decor voor alle activiteiten. 

Binnen het totale project Heikant: een Wereldwijk organiseerde Stichting Straat een slotweekend op 15 locaties in de wijk Heikant. Gezien de geldende corona-maatregelen, was er wat minder maakvrijheid, maar die heeft het creatieve denken nauwelijks kunnen
belemmeren.

Het slotweekend in november, was een nat én prachtig weekend vol theater, muziek, zang en beeldende kunst door professionals en vrije tijdsbeoefenaars. 

Stichting Straat maakt projecten waarin de geschiedenis van een straat, wijk of stadsdeel in Tilburg centraal staat. Die geschiedenis wordt op verschillende manieren onder de aandacht gebracht, waarbij onder andere 'mondelinge geschiedenis' een belangrijke rol speelt. Tijdens het slotweekend van dit jaarlijks terugkerende evenement biedt Stichting Straat volop ruimte aan amateurkunst(enaars) die op hun eigen manier de geschiedenis van de locatie belichten en daarmee ook een nieuw stukje geschiedenis toevoegen.