P.O.D.D.

 

Onze naam is P.O.D.D. Wij zijn een kunstplatform dat intieme feesten organiseert waar dansen centraal staat,verrijkt met verschillende uitingsvormen van moderne kunst. Denk hierbij aan beeldende en audiovisuele kunst.

 

Hoe lang ben je al actief in deze discipline?

twee jaar geleden zijn we gestart tijdens de coronapandemie. Gaandeweg zijn de evenementen enorm gegroeid. Zo zijn we vanuit kleine avonden in een tuinhuis beland bij een officieel evenement in de stad, waar een kunstexpositie wordt mogelijk gemaakt door Art-fact.

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Onze inspiratie halen we uit onze eigen ervaringen, de mensen die we ontmoeten en de plekken die we bezoeken.

Welke thema’s zijn belangrijk in het beoefenen van je kunstvorm?

Diversiteit, vrijheid en tolerantie. We willen namelijk een groep, een community, creëren waarin mensen zich veilig voelen en kunnen groeien en waarin saamhorigheid en vrijheid op 1 staan. Dit doen wij door een unieke ervaring te creëren en vrijheid te stimuleren. Zo kan en mag alles, maar worden bijvoorbeeld alle vormen van discriminatie streng verboden.

Wat wil je met het uitoefenen van je kunstvorm bereiken, wat is je doel?

Naast het creëren van een gemeenschap willen we kunstenaars een podium  bieden. Zo proberen we de jongerenparticipatie te stimuleren en tegelijkertijd de horizon van veel mensen te verbreden. We proberen allerlei verschillende soorten kunst en mensen samen te brengen en ze in elkaar over te laten vloeien, zodat iedereen er sterker uit komt. Zelf merken we dat weinig jongeren de dingen waar ze van dromen echt doen en dat is zonde, vandaar dat we graag door samenwerkingen met elkaar groeien en bepaalde normen en waarden meer normaliseren.

"Naast het creëren van een gemeenschap willen we kunstenaars een podium  bieden. Zo proberen we de jongerenparticipatie te stimuleren en tegelijkertijd de horizon van veel mensen te verbreden"

Wie zijn je helden / van wie heb je het meest geleerd?

Dat zijn andere jong volwassenen die zichzelf op hun eigen manier aan het bewijzen zijn op plekken zoals: Tilburg, Keulen en Amsterdam. Iedereen doet zijn eigen ding en dat kan gaan van muziek draaien tot kunst creëren, van mode ontwerpen tot events organiseren. Daarnaast hebben we het meeste geleerd door samen te werken en op pad te zijn, waardoor we enorm veel zien en meemaken. Op die manier leren we ook veel andere mensen kennen, vaak wat ouder dan wij zelf, die ons allemaal wat kunnen vertellen en meegeven.

Wat beschouw je als je grootste mislukking?

Tot nu toe zijn er binnen P.O.D.D. nog niet echt dingen fout gelopen. Dit komt doordat we vanaf het begin met een paar vrienden alle belangrijke zaken konden bespreken en op die manier grote fouten konden voorkomen. De grootste fout was dat P.O.D.D. soms vóór de uni ging wat tot best onaangename consequenties af en toe, maar altijd kwam het weer goed en is P.O.D.D. er alleen maar op vooruit gegaan.

En je grootste succes?

Hoe we zijn gegroeid als groep en als organisatie, naast het studeren, in een moment waarop de wereld even stil stond. Zo werden de laatste evenementen door honderden jongeren bezocht en is het aantal samenwerkingen enorm toegenomen. Ook hebben we onszelf erg ontwikkeld en is ons netwerk sterk vergroot, waardoor we nog veel meer mooie dingen kunnen en zullen meemaken.

Waar wil je over 10 jaar mee bezig zijn, of wat zou je willen hebben bereikt?

Het liefste willen we als een groot collectief alle aspecten van kunst samen brengen en stimuleren. Dit door middel van interessante samenwerkingen waarbij we unieke evenementen organiseren en nieuwe dingen creëren. Zo willen we graag kleinschalige festivals organiseren en natuurlijk meer exposities op bijzondere plekken. Op de evenementen en festivals willen we een bepaalde sfeer creëren door bepaalde factoren zoals de omgeving, het publiek en de muziek perfect hand in hand met elkaar te laten gaan. Kunst moet hierbij een grote rol gaan spelen, doordat je hiermee de ervaring verbeterd en de connectie met het publiek verandert. We zien het als een combinatie van allerlei festivals.

Wat wil je verder nog kwijt?

We hebben geprobeerd jullie een klein inzicht te geven in wie wij zijn en wat we doen, maar als je écht wil ervaren wie we zijn, waar we voor staan en hoe we te werk gaan, moet je naar een van onze avonden komen en de unieke ervaring zelf meemaken.

Volg PODD op insta: @___podd___