Inauguratie nieuwe nachtburgemeester

Terwijl het nachtleven al bijna een jaar op apegapen ligt, heeft Tilburg 'opeens' weer een nachtburgemeester. Vijf jaar geleden werd het ambt tijdens de allereerste verkiezingen nog afgeschaft. "Ik denk dat het harder nodig is dan ooit", zegt Tim Frenken, nieuwe voorman van de nacht.

Tim Frenken is, naast zijn werk als mede-eigenaar van Beachy en organisator van de Desperados Roadshow tijdens de Tilburgse Kermis, in zijn vrije tijd ook actief als kunstenaar. Zo realiseerde hij al de 'Wall of Never Happened' bij de Koepelhal in de Spoorzone: een eerbetoon aan alle evenementen in Tilburg die niet konden doorgaan vanwege corona. Als Nachtburgemeester ziet hij voor zichzelf een rol weggelegd als schakel tussen creatieve jongeren en de 'gevestigde orde'  in Tilburg. "Aan de ene kant wil ik dat jongeren die toffe ideeën hebben bij mij terecht kunnen voor tips. Jongeren die nu nog worden tegengehouden door de werkelijkheid, maar waarvoor ik iemand aan zijn of haar jasje kan trekken om die ideeën te laten uitkomen. Ik hoop die persoon voor Tilburgse jongeren te zijn."

Tijdens de langste nacht van 2020 (21 december) vond de inauguratie van de nieuwe nachtburgemeester plaats. Hieronder zie je hoe dat ging:  

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste en actuele nieuws

inloggen

Voor (aangesloten) organisaties