Door wie
Kamerata Zuid - Schouwburg Concertzaal Tilburg - CisT
Datum
18 april 2024
Locatie
Schouwburg Concertzaal Tilburg
Bijdrage Art-fact
€ 5500 per jaar vanuit de regeling 'Financiële Bijdrage Opleiding en Artistieke ontwikkeling'

Over Kamerata Young Classics

Kamerata Young Classics is het vervolg op het succesvolle project Young Classical Talent Award (YCTA), dat in 2017 door het orkest Kamerata Zuid werd opgestart in Tilburg. Dit talentontwikkelingstraject is inmiddels vier keer succesvol uitgevoerd op negen middelbare scholen in Tilburg. Young Classics stimuleert de interesse in klassieke muziek bij scholieren en draagt bij aan de talentontwikkelingspiramide.

De deelnemende middelbare scholen sturen ieder één muzikaal talent dat een instrument bespeelt of uitblinkt in zang. Onder aanmoediging van klasgenoten, vrienden en familie strijden de jonge solisten voor de award, waar een masterclass in zijn of haar discipline van een vooraanstaande musicus als prijs aan vastzit.

Tijdens het concert voeren alle scholieren samen met professionele musici een speciaal gearrangeerd stuk uit. Daarnaast kunnen leerlingen deelnemen aan vijf workshops componeren, waar ze samen met componist Maarten Jense een stuk maken dat door Kamerata Zuid tijdens de finale wordt uitgevoerd.

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door:

ELJA Foundation - Brabant C - CiST - Art-fact - Gemeente Tilburg

Kijk voor meer informatie op: Young Classical Talent Award 2024 - Kamerata Zuid