Laura Van Holderbeke

Ik ben Laura Van Holderbeke en ik ben het nieuwe gezicht bij Art-fact, waarbij ik de communicatie op me zal nemen. Aan het einde van de zomer ben ik afgestudeerd aan de opleiding Hbo Communicatie - International Event, Music & Entertainment aan Fontys Hogeschool in Tilburg.

Hoe ben je bij Art-fact terechtgekomen?

Ik was van plan om eerst te genieten van een welverdiende vakantie en vervolgens pas op zoek te gaan naar een baan, maar heel toevallig kwam ik de vacature bij Art-fact tegen die ik niet kon laten liggen. En met goed nieuws… want ik werk hier vanaf oktober drie dagen aan alles wat te maken heeft met communicatie, social media en projectondersteuning.

Welke band heb jij met kunst?

Oorspronkelijk kom ik uit het pittoreske dorpje 'IJzendijke' in Zeeuws-Vlaanderen, waar ik erg creatief en muzikaal ben opgegroeid. Ik bedacht mijn eigen verhaaltjes en sprong op elk podium waar een playbackshow of talentenshow werd gehouden. Toen ik acht jaar was, leerde ik klarinet spelen en heb ik zo'n 6 jaar lang in een klein orkest gespeeld. Daarnaast heb ik altijd gezongen en ging ik op mijn 15e musicallessen volgen in België, waar ik mijn talenten en zelfvertrouwen leerde ontwikkelen. Ik vond het fantastisch om in een hechte groep te komen waarbij je je passies met anderen kon delen. In 2018 deed ik een stage op het eiland Kos in een hotel waarbij ik vijf maanden lang, 6 dagen per week in de kids club werkte en in de avondshows schitterde als lead zangeres. Dat blijft echt mijn mooiste herinnering en ervaring.

"Daarom vind ik het superbelangrijk dat vrijetijdskunstenaars een platform krijgen en geïnspireerd raken om hun talenten te blijven ontwikkelen."

Wat beschouw je als je grootste mislukking?

In 2019 ben ik naar Tilburg verhuisd voor mijn opleiding, waar ik ook van plan was om op zoek te gaan naar een muzikale vereniging. Echter gooide de coronatijd roet in het eten, waarbij ik een groot deel van mijn opleiding online les heb gehad en hierdoor mijn eigen passies ben gaan verliezen. Ik vond het super ongemakkelijk en confronterend om thuis te zingen terwijl iedereen mij dan kon horen, ook al werd ik altijd aangespoord door mijn ouders om dat los te laten. Achteraf gezien heb ik daar spijt van, want ik heb mijn dromen nooit echt nagejaagd. Daarom vind ik het superbelangrijk dat vrijetijdskunstenaars een platform krijgen en geïnspireerd raken om hun talenten te blijven ontwikkelen.

Foto uit 2004. Als klein meisje was Laura dagelijks bezig met het opvoeren van toneelstukjes en zelfverzonnen dansjes. Samen met haar vriendinnen of in haar eentje liet ze haar kunsten graag zien op lokale podia tijdens playbackshows en talentenshows.

En wat is je grootste succes?

Dat ik altijd en overal met een grote glimlach rondloop en positief ben in bijna iedere situatie. Ik vind het dan ook super leuk om te horen wanneer dit aanstekelijk werkt.

Wat zijn je plannen dit jaar (bij Art-fact)?

Ik kan niet wachten om zoveel mogelijk vrijetijdskunstenaars hun passies te zien uitvoeren en ervoor te zorgen dat nog meer Tilburgers van het bestaan van Art-fact afweten, zodat ook nieuwe kunstenaars ontdekken dat er wel degelijk mogelijkheden zijn. En voor mij? Ik voel me helemaal op mijn plek, want ik ben van plan om het klarinetspelen weer op te pakken en mijn stem (opnieuw) verder te ontwikkelen.

Het aankomende jaar heb ik ontzettend veel zin om werkzaam te zijn in de branche waar mijn hart sneller van gaat kloppen, maar ook om meer te ontdekken over de vele vrijetijdskunstenaars, verenigingen en initiatieven in Tilburg. Ik kom graag kennismaken, dus wie weet... tot binnenkort!