Door wie
EELT Theatercollectief, gemeente Tilburg, Provincie Noord-Brabant, Cultuurcoaches, Art-fact. Met dank voor de prettige samenwerking: Daltonschool Helen Parkhurst, Kindcentrum De Wegwijzer en Cultuur BSO Studio T.
Datum
Zondag 14 april 2024
Locatie
- Cultuur BSO Studio T, Breskensstraat 11, Tilburg -Basisschool De Wegwijzer, Giekerkstraat 53, Tilburg - Gymzaal Bergeijkstraat, Bergeijkstraat 18, Tilburg
Bijdrage Art-fact
Financiƫle Bijdrage Presentaties

Wat maakt de Reesfiets Cultuursafari zo bijzonder?

Reesfiets Cultuursafari is een co-creatie van EELT Theatercollectief en cultuurcoaches Reeshof. Zij steken de koppen bij elkaar en brengen vele jonge talenten die de Reeshof rijk is, samen met ervaren artiesten. Zo slaan ze twee vliegen in een klap! Het publiek wordt verrast met maar liefst drie korte voorstellingen, bijna gratis, op een zondagmiddag. En de kinderen in de Reeshof doen in hun vrije tijd een aantal weken lang mee aan hoogwaardige creatieve activiteiten.

Voorstellingen

Schimmenspel

Tommy uit Sesamstraat is voor veel ouders en jongeren een vrolijke jeugdherinnering van de televisie. Nu kun je live meegenieten van de poppenspeler achter Tommy: Bert Plagman. Samen met kinderen uit de Reeshof en zijn partner Bianca van der Heijden vertoont hij een fantasievol schimmenspel voor publiek van 0 tot 100 jaar gebaseerd op het bekende boek ‘Lampje’ van Annet Schaap.

Circus

Rein de Kok is een geboren circusartiest en -docent. Als kind reed hij al rond op een éénwieler en als volwassene gaf hij honderden voorstellingen door heel Europa bij verschillende circusgezelschappen. De kinderen uit de Reeshof maakten samen met hem een voorstelling waar je mond van openvalt. Kom genieten van de grappige circusshow vol trucs met jongleren, een diabolo die ook een tijger is en acrobatische kunsten!

Theater

Acteur en regisseur Hans Maas maakt samen met de kinderen uit de Reeshof de voorstelling Bulhalmel. Een spannend verhaal waarin altijd ruimte is voor fantasie en het absurde. Het begint met een piepklein leugentje maar het eindresultaat is de ondergang van een heel koninkrijk!

Kijk voor meer informatie op www.eeltweb.nl.

Ook een initiatief organiseren?

Art-fact juicht wijkinitiatieven en buurtcultuur toe. Als je geïnspireerd bent door dit project en zelf een initiatief wilt opzetten, of wilt sparren, neem dan contact met ons op via info@art-fact.nl of bel ons via 013 5360869. Je kunt ook contact opnemen met Saskia voor meer informatie.

Foto's door: Reg Gruson